miercuri, 1 septembrie 2021

Publicat la 9/01/2021 11:27:00 a.m. de

Ministrul Educației: „Părinții își pot exprima acordul sau dezacordul privind vaccinarea copiilor”

Părinții vor avea ocazia de a-și exprima acordul sau dezacordul în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor, într-un formular, la începutul anului școlar.

 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la începutul anului şcolar va fi distribuit un formular către părinţi prin care aceştia vor putea să îşi exprime acordul sau dezacordul privind imunizarea copiilor lor în unităţile de învăţământ.
„După ce vom finaliza acţiunea de informare... La nivelul fiecărei şcoli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare, pentru a putea să îşi exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să îşi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi de asemenea şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare”, a afirmat ministrul, într-o declaraţie acordată presei.
Cîmpeanu a spus că peste 185.000 de angajaţi din sistemul de educaţie sunt imunizaţi, însă se va mai face o centralizare în acest sens al cărui rezultat va fi anunţat pe 8 septembrie

Ministrul a semnat azi ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind condiţiile în care va începe şcoala în format fizic.

    Trimite prin e-mail