luni, 20 septembrie 2021

Publicat la 9/20/2021 11:37:00 a.m. de

In memoriam poetul Titus Andronic

Poetul Titus Andronic a fost omagiat la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“. La 87 ani de la nașterea acestuia, a avut loc un eveniment intitulat „Memoria Toamnei – Titus Andronic“, la care au participat elevi de la Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth“, îndrumați de profesorul Daniela Aparaschiței. 


În cadrul manifestării culturale, artistul plastic Vasile Popescu le-a prezentat acestora aspecte din viața și activitatea poetului, care a primit post-mortem titlul de cetățean de onoare al municipiului Mediaș.
 
Personalitate prodigioasă 
„Cu ocazia aniversării a 87 de ani de la naşterea poetului medieşean Titus Andronic, Primăria municipiului Mediaș, prin Direcția Municipală pentru Cultură, Învăţământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism și Relaţii Publice cu ONG, a organizat manifestarea «Memoria toamnei - Titus Andronic», alături de elevii clasei a XI-a Filologie - secţia germană, de la Liceul Teoretic «Stephan Ludwig Roth», îndrumați de profesorul Dana Aparaschiţei. Invitat la eveniment a fost acuarelistul Vasile Popescu, care le-a prezentat celor prezenţi câteva aspecte din viaţa şi activitatea scriitorului medieşean“ a explicat bibliotecarul Andreea Bușoiu.
Pentru întreaga activitate în domeniul culturii şi literaturii, Titus Andronic a fost ales membru al Uniunii Scriitorilor şi al Societăţii Române de Haiku, iar autorităţile locale, recunoscându-i meritele, i-au acordat post-mortem titlul de cetăţean de onoare al municipiului Mediaş, în data de 28 februarie 2000. 
    Trimite prin e-mail