luni, 20 septembrie 2021

Publicat la 9/20/2021 11:01:00 a.m. de

Colaborare între orașele Mediaș și Kraljevo

Municipiul Mediaș se va înfrăți cu un oraș din Serbia.


O delegație din orașul Kraljevo s-a aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, în municipiul Mediaș. Cele două orașe doresc să se înfrățească în viitorul apropiat, iar în prezent se fac pași concreți în această direcție. Delegația sârbă a fost primită la sediul Primăriei Mediaș, unde s-a discutat despre domeniile de colaborare.
 
Parteneriat româno-sârb
 
Municipiul de pe Târnava Mare a avut zilele trecute oaspeți din Serbia. O delegație din orașul Kraljevo condusă de primarul localității, Predrag Terzic, s-a aflat timp de mai multe zile la Mediaș. Vineri trecută, aceasta a fost primită la sediul municipalității, unde s-a discutat despre domeniile de colaborare între cele două orașe, dar și despre pașii concreți care urmează să fie făcuți în vederea înfrățirii.
„Ca primar, am fost mereu adeptul stabilirii unor parteneriate cu orașe din Uniunea Europeană și nu numai. Astăzi am avut plăcerea de a primi la sediul Primăriei Mediaș o delegație din orașul Kraljevo, Serbia. Am convenit astfel să parcurgem toate etapele legale pentru înfrățirea celor două localități. Consider că un astfel de demers vine în sprijinul locuitorilor ambelor orașe“, a declarat primarul Gheorghe Roman.
Domenii de coloborare
 
Kraljevo este un oraș din centrul Serbiei și centrul administrativ al districtului Raška. Localitatea are o populație de aproximativ 67.000 locuitori. „Profesorul Vasile Hermann și cu mine ne cunoaștem de mult timp și împreună am venit cu ideea de a înfrăți aceste două orașe: Mediaș și Kraljevo. Cu câțiva ani în urmă, județul Sibiu și județul Raska au semnat un parteneriat foarte important, iar pentru că Mediaș aparține județului Sibiu și Kraljevo aparține județului Raska, ne-a venit ideea să începem o colaborare între aceste două orașe. Colaborarea va fi în domeniul sportului, culturii, turismului, dar și în domeniul economic“, a explicat Predrag Terzic, primarul din Kraljevo.
 
Orașe înfrățite
 
Municipiul Mediaș este înfrățit cu mai multe orașe din Europa, dar și din Statele Unite ale Americii. Astfel, orașul are încheiate parteneriate cu orașele Glogow și Dabrowa Gornicza din Polonia, Sopron din Ungaria, De Fryske Marren din Olanda, Cricova din Republica Moldova, Wittenberg din Germania, dar și Mineral Wells din Statele Unite ale Americii.
    Trimite prin e-mail