miercuri, 29 septembrie 2021

Publicat la 9/29/2021 10:52:00 a.m. de

CIFRE ÎNGRIJORĂTOARE. România fruntașă la cele mai multe DECESE în ultimele 24 de ore. Locul 6 mondial

Potrivit CNCAV, România este pe locul 6 în lume și pe locul 2 în Europa la decesele înregistrate în ultimele 24 de ore.

Potrivit digi24.ro, România a ajuns fruntașă la numărul de decese înregistrate în ultimele 24 de ore. „Când vom înțelege cu toții că situația este cât se poate de gravă? Suntem pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore”, a anunțat CNCAV pe pagina de Facebook RoVaccinare.

Potrivit postării, în România sunt peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori, iar peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI și luptă împreună cu medicii pentru viețile lor.

Tot mai multe cazuri pe zi ce trece

Au fost raportate în România de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media europeană și de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume, un raport care este îngrijorător pentru România. Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%. Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%

În ceea ce privește acoperirea vaccinală, raportată la întreaga populație, nu doar la populația eligibilă, în Europa aceasta este de 52% cu schema completă și încă 4,5% cu prima doză, iar în lume procentele ajung la 33, respectiv 12. În același timp, în România, acoperirea vaccinală este de 28% cu schemă completă și încă 1% cu prima doză.

„Haideți să ne ajutăm între noi! Haideți să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă! Haideți să nu blocăm spitalele! Haideți să avem grijă de noi și de cei de lângă noi! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, au mai transmis reprezentanții CNCAV.

    Trimite prin e-mail