miercuri, 29 septembrie 2021

Publicat la 9/29/2021 11:27:00 a.m. de

23 de proiecte pe ordinea de zi a CL Mediaș

Consiliul Local Mediaș se reunește azi în ședința ordinară pe luna septembrie, de la ora 16, în sistem videoconferință. Sunt 23 de proiecte pe ordinea de zi, unul dintre cele mai importante vizând „aprobarea Contractului de Credit pentru acordarea unei finanțări rambursabile externe, în valoare de până la 38.000.000 lei, de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, a Contractului de Garanție și a Contractului de Modificare și reafirmare a Contractului privind Contul Escrow al Serviciului Datoriei“.

Proiectul supus aprobării Consiliului Local, AICI

Cu grad de îndatorare la finalul anului trecut de doar 5,02 la sută, Municipiul Mediaș își asigură astfel partea de cofinanțare pentru 5 proiecte cu fonduri europene aflate în faza de implementare: „Modernizarea, Reabilitarea și Extinderea Traseelor de Transport Public Electric”, „Îmbunătățirea calității vieții și a mediului urban în Municipiul Mediaș - I“, „Îmbunătăţirea calității vieţii şi a mediului urban în municipiul Mediaş - II“, „Centru Comunitar Medico-Social (Corp R Aviației)” și „Reabilitare/modernizare Școala Gimnazială Ighișu Nou“.
Perioada de angajare/grație a împrumutului este de până la 36 de luni, cu o perioadă de maturitate de până la 13 ani.  

 
Tot azi, Consiliul Local va vota un proiect privind aprobarea programului pilot în municipiul Mediaș în vederea implementării instrumentului economic „plătește pentru cât arunci” la nivelul tuturor UAT-urilor membre ADI ECONORD SIBIU. De asemenea, va fi supus votului consilierilor locali proiectul care prevede asocierea municipiului Mediaș, prin Consiliul Local Mediaș, cu unități administrativ teritoriale limitrofe, în vederea construirii unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară - Zonă Metropolitană.
 
Iată PROIECTUL ORDINII DE ZI al şedinţei ordinare a Consiliului Local Mediaș din data de 29 septembrie 2021, ora 16:00, desfășurată prin videoconferință, folosind aplicația electronică webex cisco
    Trimite prin e-mail