luni, 27 septembrie 2021

Publicat la 9/27/2021 09:49:00 p.m. de

Punct muncit pe teren propriu

Fără gol primit de zece etape, Gaz Metan Mediaș a remizat alb cu Sepsi Sfântu Gheorghe


Partida de Liga I disputată luni după-amiază la Mediaș s-a încheiat cu scorul de 0-0
. Jocul a fost unul cu ocazii de ambele părți și cu un plus pentru formația vizitatoare, Sepsi Sf. Gheorghe, în repriza secundă. Pentru alb-negri, a fost a doua partidă fără gol primit în cele zece etape de campionat disputate până în prezent. În etapa următoare, Gaz Metan va întâlni în deplasare CFR Cluj. Partida este programată duminică, 3 octombrie, de la ora 18.00.

Ocazii

Sepsi Sfântu Gheorghe a avut prima oportunitate a meciului în minutul 11, atunci când Răzvan Trif a trimis o minge prea încet către Octavian Vâlceanu, Marius Ștefănescu a recuperat-o dar nu a reușit să profite de această oportunitate. Gaz Metan a avut o șansă mare de a deschide scorul în minutul 18, atunci când Ovidiu Horșia a recuperat o minge în marginea careului de 16 metri, a depășit un apărător advers și a șutat puțin pe lângă colțul din stânga al porții adverse. În minutul 25, Octavian Vâlceanu a respins șutul deviat al lui Adnan Aganovic, iar Kevin Luckassen a fost blocat apoi de apărarea Gazului. 
La cealaltă poartă peste alte nouă minute, Ronaldo Deaconu a șutat de la distanță, Roland Niczuly a respins mingea în lateral, iar apoi a reușit să o rețină. Repriza s-a încheiat cu un șut al lui Radoslav Dimitrov respins în corner de portarul Gazului.
 
Dominare sterilă
 
La zece minute de la reluarea jocului, portarul Octavian Vâlceanu a avut o paradă salvatoare la lovitura de cap a lui Marius Ștefănescu din mijlocul careului. În minutul 67, Tsvetelin Chunchucov a trimis mingea cu capul peste poarta Gazului. Formația vizitatoare a presat mai mult pe parcursul actului secund, însă nu a găsit drumul spre gol, iar partida s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. A fost a cincea remiză consecutivă pentru formația din Sfântu Gheorghe, în timp ce Gaz Metan a acumulat 4 puncte din 6 posibile în ultimele două etape de campionat.
ILIE POENARU | antrenor Gaz Metan Mediaș
 
„Mă bucur că n-am primit gol și am arătat bine defensiv, dar avem mult de lucrat la partea ofensivă. S-a acumulat oboseală, iar jucătorii au fost afectați după meciul din Cupă. Avem timp să ne refacem și să arătăm bine pentru meciul de la Cluj-Napoca. 
Muncă și sacrificiu
 
La finalul partidei cu Sepsi, tehnicianul Gazului Metan și-a felicitat jucătorii pentru atitudinea de care au dat dovadă. Ilie Poenaru a explicat că lucrurile vor merge mai bine în perioada următoare, dacă jucătorii vor continua să muncească și să fie serioși. „Este un punct câștigat prin muncă, atitudine și sacrificiu. Mă bucur că n-am primit gol și am arătat bine defensiv, dar avem mult de lucrat la partea ofensivă. Jucătorii merită felicitați pentru atitudine. Au jucat bine contra unei echipe agresive și cred că, una peste alta, e un rezultat echitabil. Trebuie să fim optimiști. Cât timp muncim și suntem serioși, cu picioarele pe pământ, lucrurile încep să meargă. Trebuie să avem mai multă încredere, mai mult tupeu pe faza ofensivă. O să vedeți că în perioada următoare vom arăta diferit. E primordial să stăm bine din punct de vedere mental, să avem mai multă încredere. S-a acumulat oboseală, iar jucătorii au fost afectați după meciul din Cupă. Avem timp să ne refacem și să arătăm bine pentru meciul de la Cluj-Napoca“, a comentat Poenaru.
 
Același scor
 
O victorie și două înfrângeri este bilanțul echipelor Gazului Metan angrenate în Liga Elitelor, în etapa desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute. Toate cele trei partide s-au încheiat cu același scor, 2-1. La categoria sub 19 ani, Gaz Metan a fost învinsă de Viitorul Cluj, iar la sub 16 ani, alb-negrii au pierdut în compania Chindiei Târgoviște. Singura victorie a fost la categoria sub 17 ani, acolo unde Gaz Metan a învins Viitorul Cluj cu două goluri marcate de Raul Orlandea.
 

    Trimite prin e-mail