sâmbătă, 21 august 2021

Publicat la 8/21/2021 02:27:00 p.m. de

Soluție „de avarie“ pentru conducerea școlilor

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a numit prin detașare directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățământ.

 
Este vorba despre 146 cadre didactice numite pe funcția de director și 47 cadre didactice numite pe funcția de director adjunct. Principiile care au stat la baza numirilor pe funcții de conducere au vizat continuitatea pe funcție, managementul eficient și responsabil, avându-se în vedere respectarea prevederilor legale privind numirea acestora pe funcții, potrivit conducerii IȘJ Sibiu.
 
Prin detașare
 
Având în vedere încetarea detașării în funcții de conducere a tuturor directorilor și directorilor adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar/conexe din județul Sibiu la 31 august 2021, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu s-a întrunit la sfârșitul acestei săptămâni în ședință. Scopul a fost numirea cadrelor didactice care vor ocupa, prin detașare în interesul învățământului, funcții de conducere de director sau director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe din județul Sibiu, în anul școlar 2021-2022, începând cu 1 septembrie 2021. Cadrele didactice detașate vor ocupa funcțiile până cel târziu în data de 31 august 2022 sau până la organizarea unui nou concurs.
 
Incertitudini
 
Există câteva unități de învățământ în care nu au fost detașate cadre didactice în funcțiile de conducere din cauză că nu s-au depus scrisori de intenție pentru ocuparea acestor funcții. Este vorba despre Școala Gimnazială Apoldu de Jos, Școala Gimnazială Bruiu, Școala Gimnazială Loamneș, Liceul Tehnologic „Stănescu Valerian” Târnava și Centrul de Excelență Sibiu.
De asemenea, pentru funcțiile de director adjunct vacante urmează să se realizeze o analiză în urma căreia se vor stabili unitățile în care se justifică existența acestui post. În perioada următoare se vor întreprinde acțiuni pentru găsirea de soluții favorabile în vederea numirii pe funcție a personalului de conducere.
    Trimite prin e-mail