sâmbătă, 21 august 2021

Publicat la 8/21/2021 08:27:00 p.m. de Anonim

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu prezintă duminică un maraton al artelor spectacolului, cu teatru, dans, muzică, lansări de carte, expoziții și acrobații


Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu continuă în 22 august 2021 – cea de-a treia zi a manifestării – cu un program menit să bucure iubitorii artelor și ai frumosului. În cetatea Sibiului, transformată într-o uriașă scenă, dar și în împrejurimi, sunt prezentate spectacole de teatru, concerte de muzică variate, conferințe, lansări de carte și expoziții în zeci de spații și în piețele publice ale orașului.


Pentru cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care se desfășoară în perioada 20-29 august 2021, sunt programate peste 600 de evenimente în săli de spectacole, în biserici, în săli de conferințe, în spații deschise și în localitățile din vecinătatea Sibiului.

Publicul are la dispoziție și aplicația de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store și Google Play. Aceasta cuprinde programul, locațiile de desfășurare, oferă opțiunea de personalizare a agendei zilnice, include informațiile cele mai relevante despre acces, posibilitatea de a achiziționa bilete la reprezentațiile fizice și abonament online, precum și răspunsurile la întrebările frecvente, alături de multe alte surprize. FITS APP este un proiect realizat în parteneriat cu UniCredit Bank.

În continuare, publicul poate urmări o serie de evenimente și spectacole și în mediul online, pe www.sibfest.ro, spectacole care sunt disponibile pentru vizionare doar în intervalul orar programat. Pentru vizionarea spectacolelor online, accesați www.sibfest.ro și selectați din meniu secțiunea program. În secțiune, selectați butonul FITS ONLINE. Se va afișa programul spectacolelor online disponibile în abonament, pe care vă rugăm să îl cumpărați de pe www.entertix.ro, pentru a primi acces.

Selecție de spectacole din programul FITS 2021, din 22 august 2021

 

DE CEALALTĂ PARTE A LUMII

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Un spectacol de Alexandra Badea
Scenografie: Cosmin Florea
Muzica originală: Claudiu Urse
Regia tehnică: Nicușor Văcariu
Sunet: Costin Todirenchi
Lumini: Dorin Părău, Ioan Macrea
Video: Claudiu Mihăilescu
Recuzită: Ana Dumitru
Cabine: Adriana Moga
Asistent regie și sufleor: Corina Predescu
Manager de proiect: Ioana Nistorescu
Traducerea în limba engleză: Silvana Vulcan
Sincronizarea: Diana Merlan
Spectacol realizat cu sprijinul proiectului european Be SpectACTive!

Distribuție: Oana Brânzan/Gabriela Pîrlițeanu, Ioana Cosma, Ali Deac, Horia Fedorca, Alexandru Malaicu, Fabiola Petri, Cristina Ragos, Arina Ioana Trif, Cendana Trifan, Ștefan Tunsoiu, Iustinian Turcu, Marius Turdeanu

„De cealaltă parte a lumii” este un road-trip teatral, un spectacol inițiatic la sfârșitul căruia personajele își recapătă puterea de a acționa și de a schimba ceva în ele și în exterior. După ce și-a pierdut prietenul în incendiul de la Colectiv, Iris se lasă antrenată la Viena de întâlnirea cu o fată enigmatică Zoé într-o călătorie cu rulota prin Europa. Această experiență îi va permite să întâlnească oameni speciali care construiesc noi utopii acolo unde statul renunță să îi mai protejeze pe cei vulnerabili.
Spectacolul este programat în data de 22 august, ora 16:00, la sediul TNRS, Sala Mare.

 

MESAJE SPRE UNIVERS

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

De: Wolfram Lotz
Regia: Josef Maria Krasanovsky
Dramaturgia: Genia Enzelberger
Asistent regie/: Paula Breuer
Traducere: Eva Frățilă
Scenografie: Josef Maria Krasanovsky
Costume: Andreea Săndulescu
Video: Dan Basu (video mapping) / Oszkár Mucha (trailer)
Muzica: Claudiu Urse
Manager proiect: Hunor Horvath
Cu sprijinul: REBTIC Company, Forumul Cultural Austriac Bucuresti, IFA - German Institute for International Cultural Affairs

Distribuţie: Cătălin Neghină (Ingo), Johanna Adam (Purl), Emőke Boldizsár (Rafinesque; un spirit), Daniel Bucher (Klaus Alberts; Kleist), Anca Cipariu (Unhold), Cristina Juks (Politician), Cătălin Neghină, Karina Pele (Lum), Daniel Plier (Femeia grasă, Unhold), Valentin Späth (LdF), Ana Tiepac (Hilda).
Cu participarea copiilor din Trupa „Artattack”, Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu”, Sibiu.

Ai un mesaj pe care ai vrea să-l trimiți în univers? Prin SMS, prin WhatsApp sau poate ca mail? Care este acest mesaj atât de vital existenței tale pe Pământ? Care este sensul vieții? Ce se întâmplă după moarte? Cum combați senzația de vid interior? Merită să te chinui, să te revolți, pentru propriile dorințe și interese? Ce ne dă permisiunea să fim aici? Se petrece totul întâmplător? Ce este trecător, ce va supraviețui: prezentul nostru nebun sau viitorul? Ce este real, ce este important și ce este „toxic”?

FLACĂRA NOPȚII

Barcelona Flamenco Ballet

Regia și coregrafia: David Gutiérrez
Muzica: Luxurîa
Regizor tehnic Salvador Llorca
Regizor muzical: Jose Gómez Castilla
Dramaturgia: David Gutiérrez & Paula Reyes
Scenografia & light design: Salvador Llorca
Sound design: Mauro S. Rizzo
Costumen: Producciones Gutierrez and Hokerty Man
Management: Flamenco Agency, Jaime Trancoso, Ph.D.
Tehnician sunet: Mauro Rizo
Technician lumini: Salvador Llorca

Distribuția:
Dansatori: David Gutiérrez, Paula Reyes, Judit Perez, Andrea Amaya, Alba Soto, Claudia Martinell & Estefanía Maiz.
Muzicieni: Jose Gómez Castilla, Rafael Bueno, Jordi Centeno, Antonio Villaverde & Alejandro Martínez

Barcelona Flamenco Ballet încorporează trei stiluri de dans bine cunoscute: jazz, dans contemporan și, desigur, flamenco, iar din contopirea celor trei rezultă o prezență scenică de-a dreptul inovatoare. Sunetul metalic al pașilor de dans ne umplu trupurile și creează o stare de tensiune cu adevărat electrizantă, făcându-ne să ne întrebăm ce înseamnă, de fapt, „Flacăra nopții”? Strălucita companie Barcelona Flamenco Ballet are o latură simbolică, aproape expresionistă, vizibilă în reflexia evocatoare a nopții. Spectacolul exprimă toate stările prin care trece un artist în seara reprezentației, de la frică la succes, redând adevărul despre viața de artist și descoperindu-ne aspectele întunecate din experiența de culise, frustrările și eforturile de auto îmbunătățire. Faima reprezintă dorința și ambiția supremă. Astfel, Barcelona Flamenco Ballet creează mai mult decât un spectacol de dans, o adevărată operă de artă.

Spectacolul va fi prezentat în 22 august, ora 18:00, la Centrul Cultural „Ion Besoiu! din Sibiu și online în același interval.

 

OCTAVIAN SAIU ÎN DIALOG CU SILVIU PURCĂRETE, VASILE ȘIRLI, DRAGOȘ BUHAGIAR ȘI HELMUT STÜRMER

Invitat: Mihaela Marin

Silviu Purcărete a creat pentru Teatrul Național „Radu Stanca” o serie de spectacole extrem de apreciate: „Pilafuri și parfum de măgar” (după „O mie și una de nopți”), „Lulu” (după Wedekind), „Metamorfoze” (după Ovidiu), „Călătoriile lui Gulliver” (după Jonathan Swift), „D’ale carnavalului” (după I.L. Caragiale), „Oidip” (după Sofocle), „Așteptându-l pe Godot” (după Samuel Beckett), celebrul „Faust” (după Goethe), și „Povestea prințesei deocheate”.
Vasile Șirli este compozitor, născut la Variaș, România, trăiește la Paris din 1986. Educat la Timișoara și la Universitatea de Muzică din București, și-a dedicat creația teatrului, filmului, dansului și cântecului, ceea ce i-a permis să se exprime în stiluri diverse: de la pop-rock și jazz, la muzica contemporană. A obținut numeroase premii naționale și internaționale. Din 1990 este directorul muzical al Disneyland Paris, pentru care a compus muzică originală, a produs și a scris aranjamente pentru numeroase spectacole.
Helmut Stürmer, unul dintre cei mai apreciați scenografi români, a colaborat cu teatre din București, Cluj, Arad, Brașov, Iași, Pitești, Timișoara, Ploiești, dar și cu instituții de prestigiu internațional, precum Théâtre de la Ville din Paris, Deutsches Schauspielhaus din Hamburg, Théâtre de l'Union din Limoges, Opera din Karlsruhe, Opera din Bonn, Royal Shakespeare Company.

Dragoș Buhagiar este scenograf de teatru, operă, balet și film, a realizat concepte scenografice și pentru spoturi publicitare sau alte evenimente indoor sau outdoor. De-a lungul timpului, a colaborat cu mai multe teatre din România, Europa și Asia, fiind unul dintre cei mai apreciați și premiați scenografi români ai momentului. În 2018, scenografului Dragoș Buhagiar i s-a decernat Premiul Academiei Române – Aristizza Romanescu – Secțiunea teatru, pentru spectacolele „Cafeneaua” (regia Silviu Purcărete, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași) și „În Adâncuri” (după Maxim Gorki, regia Yuri Kordonsky, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca).

Lansare de carte Mihaela Marin, „Povestea prințesei deocheate”, Editura Nemira, 2020.

Evenimentul are loc în 22 august, ora 13:00, la Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia, sala mică.

 

FEERIE DE VARĂ

Sonics
Un spectacol de: Alessandro Pietrolini

Acrobații la înălțime ce-ți taie răsuflarea, mașinării impresionante și fantezia complexă și ingenioasă a circului nouveau într-o poveste despre călătoria spre imaginația umană atât de imprevizibilă și de inventivă. Datorită uniunii geniale între mișcare, sunet și culoare, spectacolul „Feerie de vară” uimește și energizează spectatorul, transpunându-l în lumea basmului, a metamorfozei, prin infinite și minunate spații ale fanteziei, animate de creaturi bizare și flori ieșite din comun, în care se desfășoară o frumoasă poveste de dragoste.

Va avea loc în  Piața Mare din Sibiu, în 22 august, ora 22:15.

 

PROGRAMUL FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU DE LA SIBIU

 

22 AUGUST 2021

 

Spectacole fizice

Indoor+ outdoor

08:00
Piața Mică
HAIDEŢI SĂ CONSTRUIM ÎMPREUNĂ!
PARTICIPATORY MONUMENTAL CONSTRUCTION IN CARDBOARD
Olivier Grossetête et les Bâtisses Soeurs

FRA / instalație / 16h
ACCES GRATUIT

 

11:00
Parcul Sub Arini

CETATEA POVEȘTILOR

THE CITY OF TALES
Fundația Abracadabra
ROU / teatru / 2h
ACCES GRATUIT

 

12:00
Pietonala Nicolae Bălcescu
RITM, GRAȚIE ȘI TINEREȚE
LVIV FANFARE & MAJORETTES
Fanfares of Lviv and Mazoretki Feyeriya

UKR / muzică / 30min
ACCES GRATUIT

 

12:30
Pietonala Nicolae Bălcescu

ALOHA TAHITI
Exotic Group from Polynesia

PYF / muzică / 30min

ACCES GRATUIT

 

13:00
Muzeul în Aer Liber ASTRA (Târgul de țară)

TRADIŢII TO GO / TRADITIONS TO GO

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu / Serenela Mureşan

ROU / teatru / 30min ACCES GRATUIT

 

16:00
TNRS - Sala Mare
DE CEALALTĂ PARTE A LUMII
ON THE OTHER SIDE OF THE WORLD
Un spectacol de: Alexandra Badea
Teatrul Naţional “Radu Stanca” Sibiu / BeSpectACTive
ROU / teatru / 1h55min
Spectacol în limba română, trad. în engleză

BILETE: 60 / 40 RON

 

16:00
Teatrul Gong (Sala etaj)
HERMANN VISEAZĂ
HERMANN, THE DREAMER
De: Daniel Chirilă
REGIA: ELIZA PĂUNA
Teatrul pentru Copii și Tineret Gong
ROU / teatru / 45min
Nerecomandat celor sub 5 ani
Spectacol în limba română, trad. în engleză

BILETE: 30 / 20 RON

 

17:00
Fabrica de Cultură IACM Construcții SA - UniCredit (Sala „Eugenio Barba”)
LA SERVA PADRONA
MAID TURNED MISTRESS
Muzica: Giovanni Battista Pergolesi

Libretul: Gennaro Federico
REGIA: SILVIU PURCĂRETE
Opera Națională Română din Timișoara

ROU / operă / 1h
Nerecomandat celor sub 10 ani
Spectacol în limba italiană

Traducere în română și engleză

BILETE: 100 / 60 RON

 

17:00
CAVAS - ULBS
CÂNTĂREAȚA CHEALĂ
THE BALD SOPRANO
De: Eugène Ionesco
REGIA: FLORIN VIDAMSKI
Athanor Akademie für Theater und Film

DEU / teatru studențesc / 1h25min (pauză)

Spectacol în limba germană
Traducere în română și engleză
ACCES GRATUIT

 

18:00
Centrul Cultural „Ion Besoiu”

FLACĂRA NOPȚII
FLAMENCO NIGHTS
UN SPECTACOL DE: DAVID GUTIÉRREZ

Barcelona Flamenco Ballet
ESP / dans / 1h20min
BILETE: 100 / 60 RON

 

18:00
Catedrala Evanghelică C.A. “Sfânta Maria”

ORIGINI /ORIGINS
Inês Graça
PRT / muzică (fado) / 50min
BILETE: 40 / 30 RON

 

19:00
Fabrica de Cultură IACM Construcții SA - UniCredit (Sala „Lulu”)
ITINERARII. ÎNTR-O ZI, LUMEA SE VA SCHIMBA
ITINERARY. ONE DAY THE WORLD WILL CHANGE
De: Yann Verburgh
REGIA: EUGEN JEBELEANU
ARCUB & Compagnie des Ogres
ROU-FRA / teatru / 2h30min
Nerecomandat celor sub 18 ani
Spectacol în română, franceză, germană și berberă, traducere în română şi engleză

BILETE: 100 / 60 RON

 

19:00
Filarmonica de Stat
OH OH
REGIA: VALERIO FASSARI & LOUIS SPAGNA  Compagnia Baccalà
CHE / circ contemporan / 1h
Nerecomandat celor sub 10 ani
BILETE: 100 / 60 RON

 

19:00
Biserica Evanghelică din Gușterița

CONCERT DE ORGĂ
ORGAN CONCERT
De: Cristian Roșoagă
ROU / muzică / 50min
BILETE: 40 / 30 RON

 

19:00
Pietonala Nicolae Bălcescu

ROBOȚII SĂLTĂREȚI

JUMPING PERFORMANCE

Jumping Robots

RUS / circ / 30min

ACCES GRATUIT

 

19:00
Piața Huet – Terasa Atrium

SUMMER BLUES
AG Weinberger
ROU / muzică / 3h

ACCES GRATUIT

 

19:30
Pietonala Nicolae Bălcescu
RITM, GRAȚIE ȘI TINEREȚE
LVIV FANFARE & MAJORETTES
Fanfares of Lviv and Mazoretki Feyeriya

UKR / muzică / 30min
ACCES GRATUIT

 

19:30
Piața Habermann

INTERFERENŢE /OQDA
Etta Ermini Dance Theatre
GBR-CHE-AUT-MAR / circ / 25min

ACCES GRATUIT

 

20:00
Biserica Reformată Calvină

BIRMINGHAM COMMUNITY GOSPEL CHOIR
De: Maxine Brooks & The Birmingham Community Gospel Choir
BIRMINGHAM COMMUNITY GOSPEL CHOIR Z GBR / muzică / 50min
BILETE: 40 / 30 RON

 

20:00
Pietonala Nicolae Bălcescu

ALOHA TAHITI
Exotic Group from Polynesia

PYF / muzică / 30min

ACCES GRATUIT

 

20:00
Piața Habermann
ACROBAŢII LA SUPERLATIV

THEY ARE BACK IN BLACK
The Black Blues Brothers
KEN-ITA / circ / 25min
ACCES GRATUIT

 

20:30
Pietonala Nicolae Bălcescu

ROBOȚII SĂLTĂREȚI

JUMPING PERFORMANCE
Jumping Robots
RUS / circ / 30min

ACCES GRATUIT

 

20:45
Piața Habermann
FOCUL IUBIRII
FIRE, DANCE & ROMANCE
Creme & Brulè
ITA / spectacol de circ cu foc / 40min

ACCES GRATUIT

 

21:00
Teatrul Gong (Sala parter)

VERTÈBRE
Coregrafia: Michèle Noiret  Cie Michèle Noiret

BEL / dans / 25min
BILETE: 60 / 40 RON

 

21:00
CAVAS - ULBS
CÂNTĂREAȚA CHEALĂ
THE BALD SOPRANO
De: Eugène Ionesco
REGIA: FLORIN VIDAMSKI
Athanor Akademie für Theater und Film

DEU / teatru studențesc / 1h25min (pauză)

Spectacol în limba germană, traducere în română și engleză
ACCES GRATUIT

 

21:00
Piața Mare
SUBCARPAȚI ÎN PIAȚA MARE

SUBCARPAȚI IN THE BIG SQUARE Subcarpați
ROU / muzică / 1h10min
ACCES GRATUIT

 

 

21:30
Piața Habermann

INTERFERENŢE
OQDA
Etta Ermini Dance Theatre
GBR-CHE-AUT-MAR / circ / 25min

ACCES GRATUIT

 

22:00
TNRS - Sala Mare
MESAJE SPRE UNIVERS

MESSAGES FOR THE UNIVERSE
De: Wolfram Lotz
REGIA: JOSEF MARIA KRASANOVSKY
Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu

ROU / teatru / 1h30min
Spectacol în limba germană
Traducere în română și engleză
BILETE: 60 / 40 RON

 

22:00
Teatrul Gong (Sala etaj)

FREAK SHOW VOL. 2
UN SPECTACOL DE FLORIN PIERSIC JR.

ROU / teatru / 1h45min
Spectacol în limba română
BILETE: 100 / 60 RON

 

22:00
Piața Habermann
ACROBAŢII LA SUPERLATIV

THEY ARE BACK IN BLACK
The Black Blues Brothers
KEN-ITA / circ / 25min
ACCES GRATUIT

 

22:15
Piața Mare
FEERIE DE VARĂ / MERAVIGLIA
Sonics
ITA / circ contemporan / 50min

ACCES GRATUIT

 

22:30
Piața Habermann

FOCUL IUBIRII
FIRE, DANCE & ROMANCE

Creme & Brulè

ITA / spectacol de circ cu foc / 40min

ACCES GRATUIT

Evenimente speciale

Fizic

Zidul exterior TNRS
SOFT ESCAPE
Instalație
ȘTEFAN RADU CREȚU / Be SpectACTive

ROU / expoziții / 24h

ACCES GRATUIT

 

Zidul exterior TNRS
ZIARUL ORIZONTAL VOL. 8
THE HORIZONTAL NEWSPAPER, VOL. 8

DAN PERJOVSCHI
ROU / Platforma de Arte Vizuale / 24h

ACCES GRATUIT

 

Teatrul Național „Radu Stanca”

CERUL DE MAGNEȚI
THE MAGNET SKY
DAN PERJOVSCHI

ROU / Platforma de Arte Vizuale / 24h

ACCES GRATUIT

 

Piața Mică, Podul Minciunilor

IGNIS
Sculptură textilă
IDA BLAZICKO / Be SpectACTive HRV / expoziții / 24h

ACCES GRATUIT

 

09:00
Muzeul de Artă Contemporană
DE LA CIORAN – TREI ECOURI ARTISTICE LA SCRIERILE LUI CIORAN
FROM CIORAN – THREE ARTISTIC ECHOES TO CIORAN'S WRITINGS
Expoziție de pictură, grafică și tablouri de sticlă

LAURENCE BOURGEOIS, JEAN-MARC BARRIER ȘI MIRELA VASILE
FRA-ROU / expoziție / 8h
BILETELE SE GĂSESC LA INTRARE

 

09:00
Muzeul Brukenthal, Palatul de Cartografie

MONUMENTAL – DRAWING INSIDE AND OUT

Expoziție de grafică
BRUNO MARIA BRANDT
ROU / expoziție / 8h
BILETELE SE GĂSESC LA INTRARE

 

09:00

Muzeul de Artă Contemporană

MONUMENTAL – DRAWING INSIDE AND OUT

Expoziție de grafică
BRUNO MARIA BRANDT
ROU / expoziție / 8h
BILETELE SE GĂSESC LA INTRARE

 

09:00
Muzeul Brukenthal
TREI SECOLE BRUKENTHAL, ARTA EUROPEANĂ 1500-1800
THREE CENTURIES OF BRUKENTHAL, EUROPEAN ART 1500-1800
Expoziție de gravură
COLECȚIA AV. GEORGE ȘERBAN
Expoziție / 8h
BILETELE SE GĂSESC LA INTRARE

 

09:00
Primăria Municipiului Sibiu (Centrul de Informare Turistică)
DESENE ÎN SPATELE SCENEI. STÜRMER – PURCĂRETE
DRAWINGS BEHIND THE STAGE. STÜRMER – PURCĂRETE
Expoziție de desene
HELMUT STÜRMER & SILVIU PURCĂRETE Z Vernisajul va avea loc la ora 14:30

ROU-FRA-DEU / expoziție / 11h

ACCES GRATUIT

 

09:00
Muzeul Brukenthal
SALONUL INTERJUDEȚEAN DE ARTE VIZUALE AL FILIALEI UAP ȘI INVITAȚII

Expoziție de pictură, grafică, fotografie, artă decorativă și sculptură
ROU / expoziție / 8h
BILETELE SE GĂSESC LA INTRARE

 

10:00
Cercul Militar – Sala Festivă

OGLINZILE LUI BRÂNCUȘI

MIRRORS OF BRÂNCUȘI
Expoziție interactivă
SILVANA DULAMĂ-POPA, ALIN POPA, DIANA PERRION, VIOREL PETRIC, DILMA YORDANOVA, ZOLI TOTH
Fundația Art Production
ROU / expoziție / 8h
ACCES GRATUIT

 

10:00
Biblioteca ASTRA – Sala Festivă

THINKING IN ACTIONS
EUGENIO BARBA & JULIA VARLEY
DNK / ateliere / 2h30min
Eveniment în limba engleză
ACCES GRATUIT, pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile

 

10:00
Filarmonica de Stat (Sala Mică)

CONFERINȚĂ DE PRESĂ FITS
PRESS CONFERENCE FITS
Moderator: Octavian Saiu
conferințe și seminarii / 1h
Eveniment în limbile română și engleză

Traducere în limbile română și engleză

ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile

 

10:00
Centrul Cultural Habitus
CHIMONOUL ÎNTÂLNEȘTE IA
THE KIMONO MEETS IA
Expoziție de textile tradiționale de colecție

IULIA GORNEANU - CURATOR
LAURA CARAMAN - DESIGNER DE CHIMONO

ROU / expoziție / 8h
ACCES GRATUIT

 

10:00
Teatrul Gong
CUVINTE INTRUPATE 2.0. SCENE LA CUTIE. EXTRASE DIN UNIVERSUL DRAMATURGIC AL LUI MATEI VISNIEC
EMBODIED WORDS 2.0. SCENES IN A BOX. EXCERPTS FROM MATEI VISNIEC’S DRAMATURGICAL UNIVERSE
Expoziție de fotografie, arta instalației și muzică

LUANA POPA, DUMITRU DINEL TEODORESCU, TIBOR CARI
ROU / expoziție / 12h
ACCES GRATUIT

 

10:00
Facultatea de Litere și Arte (ULBS)

GENICA ATHANASIOU: MUZĂ ȘI PARTENERĂ A LUI ANTONIN ARTAUD

GENICA ATHANASIOU: MUSE AND PARTNER OF ANTONIN ARTAUD
Expoziție de fotografie
Muzeul Național al Literaturii Române

ROU / expoziție / 12h

ACCES GRATUIT

 

11:00
Filarmonica de Stat (Sala Mică)
GEORGE BANU ÎN DIALOG CU CONSTANTIN CHIRIAC ȘI RADU BOROIANU
GEORGE BANU IN DIALOGUE WITH CONSTANTIN CHIRIAC AND RADU BOROIANU

TEATRUL SI SPIRITUL VREMII
THEATER AND THE SPIRIT OF THE TIME
ROU / conferințe și seminarii / 1h
Eveniment în limba română
Traducere în limba engleză
ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile

 

11:00
Filarmonica de Stat (Sala Mică)

TEATRUL ȘI SPIRITUL VREMII
De: George Banu
Editura Junimea, 2021
INVITAȚI: GEORGE BANU, RADU BOROIANU
ROU / carte / 1h
Eveniment în limba română
ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile

 

11:00
Filarmonica de Stat (Sala Mică)

DESPOVĂRAREA. SIMȚURI ȘI INSTINCTE, VOL. I ȘI II
De: Radu Boroianu
Editura Tracus Arte, 2019
INVITAȚI: GEORGE BANU, RADU BOROIANU
ROU / carte / 1h
Eveniment în limba română
ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile

 

12:00
NO!HAI Ambasada Creativă (Piața Mică, nr. 3)

EYE SB-YOU!
Expoziție de pictură
ALEXANDRU CÎNEAN
ROU / expoziție / 10h
ACCES GRATUIT

 

13:00
Filarmonica de Stat (Sala Mică)

OCTAVIAN SAIU ÎN DIALOG CU SILVIU PURCĂRETE, VASILE ȘIRLI, DRAGOȘ BUHAGIAR ȘI HELMUT STÜRMER
OCTAVIAN SAIU IN DIALOGUE WITH SILVIU PURCĂRETE, VASILE ȘIRLI, DRAGOȘ BUHAGIAR ȘI HELMUT STÜRMER
ROU / conferințe și seminarii / 1h
Eveniment în limba română
Traducere în limba engleză
ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile

 

13:00
Filarmonica de Stat (Sala Mică)

ALBUM „POVESTEA PRINȚESEI DEOCHEATE”
Fotografii de: Mihaela Marin
Editura Nemira, 2020
INVITAȚI: OCTAVIAN SAIU, MIHAELA MARIN, SILVIU PURCĂRETE, VASILE ȘIRLI,
DRAGOȘ BUHAGIAR, HELMUT STÜRMER
ROU / carte / 1h
Eveniment în limba română
ACCES GRATUIT, în limita locurilor disponibile

 

16:00
Centrul Cultural Habitus
MICRO-FOLIE SIBIU – HOTSPOT CULTURAL BRD GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE
Muzeu digital, realitate virtuală

ROU-FRA / expoziție / 5h

ACCES GRATUIT

 

 

Spectacole online

04:00
UNCERTAIN OUTLINES
De: Stefania Buraschi
REGIA: ANDREA PIAZZA
Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi

ITA / teatru studențesc / 56min
Spectacol în limba italiană
Traducere în română și engleză
online - înregistrat
ACCES GRATUIT

 

 

 

05:00
DEMONII (II)
THE DEMONS (II)
De: Feodor Dostoievski
REGIA: LEV DODIN
Maly Drama Theatre
RUS / teatru / 2h28min
Spectacol în limba rusă
Traducere în română și engleză  online - înregistrat
ACCES GRATUIT

 

07:00
FORȚA IUBIRII
THE FLUID FORCE OF LOVE

COREGRAFIA: JAN FABRE

Troubleyn/Jan Fabre

BEL / dans / 1h20min

online – înregistrat

BILET: 30 RON

 

10:00
ORFEU
ORPHEUS
UN SPECTACOL DE: AKIHIRO YAMAMOTO

Yamamoto Noh Theater

JPN / teatru / 1h10min
Spectacol în japoneză
Traducere în română și engleză

online – în direct
BILET: 30 RON

 

10:00
CEA MAI FRUMOASĂ ZI
THE BEST DAY
De: Sławomir Mrożek
REGIA: OFELIA POPII
Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu
ROU / teatru / 1h
Nerecomandat celor sub 14 ani
Spectacol în limba română, trad. în engleză

online – înregistrat
BILET: 25 RON

 

14:00
VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ

A MIDSUMMER NIGHT'S DREAM
De: Hideki Noda
După: William Shakespeare
REGIA: SILVIU PURCĂRETE
Tokyo Metropolitan Theatre
JPN / teatru / 2h
Spectacol în japoneză
Traducere în română și engleză

online – înregistrat
BILET: 75 RON

 

16:00
ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI
THE TAMING OF THE SHREW
The Central Academy of Drama in Beijing

CHN / teatru studențesc / 1h
Spectacol în limba chineză
Traducere în română și engleză
online – înregistrat
ACCES GRATUIT

 

17:00
LA SERVA PADRONA
MAID TURNED MISTRESS
Muzica: Giovanni Battista Pergolesi Libretul: Gennaro Federico
REGIA: SILVIU PURCĂRETE
Opera Națională Română din Timișoara

ROU / operă / 1h
Nerecomandat celor sub 10 ani
Spectacol în limba italiană
Traducere în română și engleză
online – în direct
BILET: 40 RON

 

17:00
DEMONII (III)
THE DEMONS (III)
De: Feodor Dostoievski
REGIA: LEV DODIN
Maly Drama Theatre
RUS / teatru / 1h18min
Spectacol în limba rusă
Traducere în română și engleză

online – înregistrat

ACCES GRATUIT

 

18:00
FLACĂRA NOPȚII
FLAMENCO NIGHTS
UN SPECTACOL DE: DAVID GUTIÉRREZ

Barcelona Flamenco Ballet
ESP / dans / 1h20min
online – în direct
BILET: 30 RON

 

20:00
BIRMINGHAM COMMUNITY GOSPEL CHOIR
De: Maxine Brooks & The Birmingham Community Gospel Choir
BIRMINGHAM COMMUNITY GOSPEL CHOIR

GBR / muzică / 50min
online – în direct
BILET: 20 RON

 

21:00
IDIOTUL / THE IDIOT
De: Feodor Dostoievski
REGIA: ANDREY PRIKOTENKO
The “Stary Dom” Theatre
RUS / teatru / 3h45min
Nerecomandat celor sub 18 ani Z Spectacol în limba rusă
Traducere în română și engleză

online - înregistrat
BILET: 30 RON

 

22:00
ORB DE MINĂ / MINEBLINDNESS
De: Csaba Székely
REGIA: BOGDAN SĂRĂTEAN
Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu
ROU / teatru / 1h30min
Nerecomandat celor sub 16 ani
Spectacol în limba română, trad. în engleză

online - înregistrat

BILET: 25 RON

 

 

Evenimente speciale

Online

02:00
ROMACEN: VREMEA VRĂJITOAREI

ROMACENE: THE AGE OF THE WITCH
Un spectacol-lectură de: Mihaela Drăgan

ROU / spectacole- lectură / 1h
Eveniment în limba română
ACCES GRATUIT
Online înregistrat

 

03:00
OCTAVIAN SAIU ÎN DIALOG CU MIHAELA DRĂGAN
OCTAVIAN SAIU IN DIALOGUE WITH MIHAELA DRĂGAN
ROU / conferințe speciale / 1h
Eveniment în limba engleză, trad. în română

ACCES GRATUIT
Online înregistrat

 

14:00
REVOLUȚIA MEA ESTE MAI IMPORTANTĂ DECÂT A TA
MY REVOLUTION IS BETTER THAN YOURS

De: Sanja Mitrović
Traducerea de: Camelia Oană
REGIA: ALEXANDRA BADEA
SRB / spectacole-lectură / 1h
Eveniment în limba română
ACCES GRATUIT
Online înregistrat

 

15:00
GEORGE BANU ÎN DIALOG CU ALEXANDRA BADEA
GEORGE BANU IN DIALOGUE WITH ALEXANDRA BADEA
ROU / conferințe speciale / 1h11min
Eveniment în limba română, trad. în engleză

ACCES GRATUIT
Online înregistrat

 

 

    Trimite prin e-mail