duminică, 22 august 2021

Publicat la 8/22/2021 02:17:00 p.m. de

Gaz Metan Mediaș a pierdut al treilea meci consecutiv în campionat

Alb-negrii au fost învinși cu scorul de 1-0 de Universitatea Craiova. Singurul gol al partidei a fost marcat de Ștefan Baiaram în debutul reprizei secunde. De partea cealaltă, gaziștii au avut un gol anulat pentru off-side marcat de Christian Irobiso și au ratat o lovitură de pedeapsă în finalul jocului prin Nasser Chamed. Gaz Metan Mediaș va disputa următoarea partidă luni seara, de la ora 21.00, pe teren propriu, cu UTA Arad.
 

Universitatea Craiova a avut prima ocazie în minutul 25, atunci când George Cîmpanu a executat o lovitură de colț, iar mingea atinsă cu capul de Gustavo Vagenin a trecut de puțin pe lângă poarta lui Octavian Vîlceanu. În minutul 38, Matteo Fedele a preluat o minge în careul de 16 metri și a șutat pe lângă poartă. În ultimul minut al primei reprize, șutul lui Nicușor Bancu nu i-a pus probleme portarului Gazului.
 
Au ratat penalty
 
Formația gazdă a început în atac repriza secundă, iar în minutul 47 șutul lui Nicușor Bancu a trecut de puțin peste transversala porții. Peste alte trei minute, George Cîmpanu a șutat pe lângă poartă. Golul a venit în minutul 55. Gustavo Vagenin a așezat bine mingea în interiorul careului de 16 metri pentru Ștefan Baiaram, iar acesta a marcat. În minutul 66, Gaz Metan a avut o șansă uriașă de egalare. Ronaldo Deaconu a executat o lovitură de la colțul terenului, Yuri Matias a trimis mingea cu capul, George Cîmpanu a respins în bară, iar balonul a sărit apoi în brațele lui Mirko Pigliacelli. Peste trei minute, Christian Irobiso a trimis mingea în poartă după o centrare a lui Mihai Velisar, dar golul a fost anulat pentru off-side. În minutul 79, Vladimir Screciu l-a faultat pe Adama Sarr în careul de 16 metri, iar centralul a indicat punctul cu var.  A executat Nasser Chamed, însă portarul Craiovei a reușit să apere lovitura de pedeapsă. Gaziștii au terminat meciul în zece oameni, după ce, în minutul 88, Diogo Izata a fost eliminat pentru o intrare la Alexandru Mateiu.
 
Mai mult pragmatism
 
La finalul partidei pierdute în Bănie, tehnicianul alb-negrilor a explicat că este deranjat de faptul că echipa sa nu reușește să adune puncte. Totuși, Mihai Teja a mai spus că la Mediaș este un grup unit și are încredere în jucătorii săi. „N-am făcut un meci foarte rău, nu putem să dăm gol nici din penalty. Era important, mai erau zece minute, dar n-am reușit. În a doua repriză, le-am spus băieților să țină mai mult de minge, dar există și o diferență de valoare între noi și Craiova. Am întâlnit cele mai bune echipe, dar campionatul este lung și suntem la început de drum. Mă deranjează că nu câștigăm puncte, însă echipa joacă un fotbal bun, atât cât putem. Suntem un grup unit, încercăm să fim mai pragmatici și să câștigăm punctele data viitoare”, a declarat Teja.
 
Eșecuri pe linie
 
Gaz Metan a debutat cu stângul în Liga Elitelor cu toate cele trei echipe înscrise. Sâmbătă, echipa sub 16 ani pregătită de Radu Bulugea și Mihai Tulinschi a fost învinsă cu scorul de 5-0 de Universitatea Craiova. Duminică, echipele sub 19, respectiv sub 17 ani, au fost învinse cu același scor, 4-2, de către CFR Cluj. La U19, Cristian Cîmpean a reușit o dublă pentru Gaz Metan, iar la U17, Sebastian Maghiari a înscris cele 2 goluri ale gaziștilor.
 
Merge la națională
 
Nasser Chamed a fost convocat la naționala statului Comore. Mijlocașul Gazului Metan a primit din nou telegrama de convocare la echipa națională a statului Comore, care urmează să dispute două în perioada 30 august – 7 septembrie. Primul joc este programat în data de 2 septembrie în Moroni, capitala statului Comore, în compania naționalei din Seychelles, iar cel de-al doilea în data de 7 septembrie, în aceeași locație, în compania Gambiei. În perioada respectivă campionatul va fi întrerupt în Liga I din cauza jocurilor echipei naționale cu Islanda, Liechtenstein şi Macedonia de Nord, din preliminariile Cupei Mondiale 2022. 
MIHAI TEJA | antrenor
 
„Am întâlnit cele mai bune echipe, dar campionatul este lung și suntem la început de drum. Mă deranjează că nu câștigăm puncte, însă echipa joacă un fotbal bun, atât cât putem. Suntem un grup unit, încercăm să fim mai pragmatici și să câștigăm punctele data viitoare.”
    Trimite prin e-mail