sâmbătă, 31 iulie 2021

Publicat la 7/31/2021 12:44:00 p.m. de

Egalați în prelungiri

Gaz Metan a scăpat printre degete victoria cu FC Argeș, 2-2 (1-1), și se pregătește să dea lovitura cu FCSB, duminică 8 august, în deplasare


Formația lui Mihai Teja a remizat cu FC Argeș, scor 2-2, într-o partidă disputată vineri după-amiază la Mediaș. Alb-negrii au primit gol repede, încă din minutul 7, au întors apoi rezultatul prin reușitele lui Ioan Filip și Patricio Matricardi, însă s-au văzut egalați în prelungirile partidei, la fel ca-n ultima partidă împotriva argeșenilor disputată la Mediaș. În urma acestui rezultat, Gaz Metan a acumulat patru puncte după primele trei etape de campionat și va juca duminică seara, în deplasare, cu FCSB.
 
De la 0-1
 
Partida dintre Gaz Metan Mediaș și FC Argeș a început practic de la scorul de 0-1. Formația vizitatoare a reușit să deschidă scorul încă din minutul 7, atunci când Cristi Tănase a primit o minge în careul de 16 metri, a șutat și a reușit să înscrie. În minutul 25, portarul Alexandru Greab a reușit să pareze șutul lui Nasser Chamed. Peste doar un minut, Răzvan Grădinaru a executat un corner de pe partea stângă, iar Ioan Filip venit foarte bine la finalizare a reușit să egaleze cu o lovitură de cap.
 
Același scenariu
 
La cincisprezece minute de la reluarea jocului, portarul Alexandru Greab a fost din nou la post la șutul lui Nasser Chamed. În minutul 72, Ronaldo Deaconu a executat un corner de pe partea stângă, unul dintre apărătorii Argeșului nu a reușit să degajeze, iar mingea a ajuns la Patricio Matricardi care a trimis-o în poartă. În minutul 84, portarul Octavian Vîlceanu a parat șutul lui Ișfan, iar apoi, în al doilea minut al prelungirilor, FC Argeș a reușit o egalare norocoasă. Ioan Filip a respins cu capul în lateral o centrare, mingea a ajuns la Diogo Viana care a pus latul și a reușit să îl lobeze pe portarul Gazului.
În urmă cu aproximativ trei luni, argeșenii au reușit să obțină un punct la Mediaș după același scenariu, cu gol marcat în prelungiri.
 
Dezamăgit de rezultat
 
La finalul partidei, tehnicianul alb-negrilor s-a arătat dezamăgit de rezultat. Mihai Teja a ținut să își felicite jucătorii pentru atitudinea de care au dat dovadă în teren. „Din păcate, s-a întâmplat lucrul acesta, să fim din nou egalați în prelungiri. Suntem puțin dezamăgiți, dar până la urmă eu sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, pentru că am încasat un gol mult prea devreme, dintr-o greșeală care nu trebuia să existe, iar apoi am intrat în joc, am revenit foarte bine, am dat două goluri. Așa a fost să fie de această dată, cu siguranță că vor veni și meciuri în care poate noi vom câștiga în ultimul minut, de aceea este frumos fotbalul pentru că există aceste momente. Pentru noi nu este bine, dar cu siguranță într-un meci viitor vom avea și noi șansă“, a declarat Mihai Teja.
Pentru runda a 4-a a Ligii I, Gaz Metan pregătește meciul din deplasare cu FCSB, echipă aflată în derivă după eliminarea istorică din cupele europene. Întâlnirea e programată duminică 8 august, de la ora 22.   
 
Moment emoționant


În această vară se împlinesc 10 ani de la primele meciuri europene disputate de Gaz Metan în istoria sa. În vara anului 2011, alb-negrii au fost la un singur gol distanță de grupele Europa League, după un parcurs cu 3 victorii obținute pe teren propriu din tot atâtea posibile, două la Mediaș și una la Cluj Napoca, în compania echipelor Kups Kuopia, Mainz și Austria Viena. Vinerea trecută, înainte de startul partidei cu FC Argeș, o parte dintre eroii din urmă cu un deceniu au venit la stadion și au intrat pentru câteva momente în iarbă în aplauzele fanilor. Cristian Pustai, Dorin Roșca, Ionuț Buzean, Alexandru Muntean, Ciprian Petre, Radu Zaharia, Eric de Oliveira și Răzvan Pleșca și-au reamintit astfel de momentele deosebite trăite în anul 2011.
    Trimite prin e-mail