miercuri, 4 august 2021

Publicat la 8/04/2021 12:20:00 p.m. de

Au început lucrările de extindere a rețelei electrificate pe strada Stadionului

Săptămâna trecută au demarat lucrările pe strada Stadionului, în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de municipiul Mediaș pentru dezvoltarea transportului public electric de călători, proiect în valoare de aproximativ 11 milioane de Euro. Astfel, se montează stâlpii de susținere a rețelei pe ambele sensuri, iar același lucru se va întâmpla în viitorul apropiat și pe strada Moșnei.


Proiectul are o durată de implementare de 33 luni și va avea ca finalitate extinderea rețelei electrificate pe străzile Stadionului și Avram Iancu, înnoirea parcului auto al Meditur, a rețelei de contact existente, modernizarea și extinderea sistemului de ticketing, semaforizare inteligentă pe traseul mijloacelor de transport în comun, dar și reabilitarea a patru poduri pe care circulă troleibuzele.
 
Fonduri europene
 
În prezent, pe strada Stadionului se montează stâlpii de susținere a rețelei pe ambele sensuri, iar același lucru se va întâmpla în viitorul apropiat și pe strada Moșnei. Lucrarea face parte dintr-un proiect câștigat de municipiul Mediaș în valoare de aproximativ 11 milioane de Euro, al cărui obiectiv este dezvoltarea transportului public electric de călători. ,,Dacă anul trecut am semnat contractul de aproximativ 11 milioane de Euro pe fonduri europene pentru extinderea și modernizarea liniei de contact a troleibuzelor, în acest an am trecut la punerea sa în practică. Pentru celelalte proiecte pe fonduri europene de peste 150 milioane de Euro în acest an vom face licitațiile, iar anul viitor vom trece la lucrările propriu-zise”, a declarat Primarul Gheorghe Roman.
 
Ce prevede contractul
 
În următoarele 18 luni, va fi modernizată și reabilitată rețeaua de contact existentă a troleibuzelor din municipiul Mediaș, iar aceasta va fi extinsă în zona Stadionului și zona străzii Moșnei. Totodată vor fi reabilitate patru poduri, vor fi construite și modernizate mai multe stații de transport public și se va implementa un sistem integrat de management al traficului. ,,Prin acest proiect se va reabilita și moderniza întreaga rețea electrică de contact existentă în lungime de 18,95 kilometri, se vor realiza două extinderi ale rețelei pe strada Stadionului pe o lungime de 5,3 kilometri, respectiv pe străzile Avram Iancu și Moșnei pe o lungime de 9 kilometri. Se vor reabilita tot prin acest proiect patru poduri, amplasate pe străzile Aurel Vlaicu, Moșnei, Șoseaua Sibiului peste pârâul Ighiș și pasajul CF la intersecția cu Hermann Oberth, Piața Șaguna. De asemenea, se va implementa un sistem integrat de management al traficului”, spune Daniela Pușcaș, Directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Mediaș.
 
Mobilitate urbană durabilă
 
Obiectivul general al întregului proiect îl constituie promovarea mobilității urbane durabile. Acest lucru va fi posibil prin modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric și implementarea unui sistem integrat de trafic management, bazat pe soluții inovative de eficientizare a transportului public, în vederea creșterii atractivității acestuia în detrimentul autoturismelor personale. Acest fapt va conduce implicit la reducerea poluării în Municipiul Mediaș.
 
Troleibuze noi
 
La sfârșitul lunii mai, societatea Meditur și-a îmbogățit parcul auto cu trei troleibuze noi marca Solaris. Acestea au ajuns la Mediaș în cadrul aceluași proiect cu finanțare europeană câștigat de municipiul de pe Târnava Mare. Achiziția troleibuzelor a fost practic prima etapă a proiectului intitulat ,,Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș”. Cele trei troleibuze noi vor deservi transportul public de călători.

    Trimite prin e-mail