miercuri, 21 iulie 2021

Publicat la 7/21/2021 10:16:00 a.m. de

Proiect pentru două puțuri noi la Dumbrăveni

Primăria Dumbrăveni caută soluții pentru rezolvarea situației în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă a orașului. Cu mari probleme în perioadele secetoase, în special datorită consumului ridicat generat de udatul grădinilor, primarul Emil Dârloșan anunță un proiect de forare a două puțuri noi.
 
„Am trecut cu bine de perioada secetoasă care a fost în ultima vreme. Bunul Dumnezeu ne-a ajutat cu ploaia de joia trecută, plus ploaia de alaltăieri, astfel că am echilibrat un pic aducțiunea de apă cu consumul de apă.
După cum bine știți, s-au făcut niște controale și s-a constatat că un consum mediu, de exemplu alaltăseară, la orele 18-19, s-au consumat 39-40, 49 de metru cubi. În alte perioade, la aceeași oră, s-au consumat 138 mc, 121 mc, etc. S-a putut constata că, la un consum mediu de 50 – 60 mc, facem față. Ne dăm seama că nu toate instalațiile de aducțiune apă și cele de evacuare apă funcționează legal sau întrunesc condițiile legale. Vă rugăm frumos să intrați în legalitate fiindcă se vor face controale inopinate, iar cei care vor fi prinși cu mijloace neortodoxe bineînțeles că vor fi pedepsiți. Aveți de respectat un contract de apă care prevede clar că apa provenită de la operatorul de apă este utilizată în scop de uz casnic, igienă corporală, igiena locuinței. Vă rog frumos să încercați să respectați acest contract!“, a transmis locuitorilor primarul Emil Dârloșan, într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare. 

Pentru a putea regla situația apei potabile în Dumbrăveni, primarul Dârloșan a declarat că va propune în ședința următoare o rectificare bugetară pentru forarea a două puțuri în zona Târnavelor și de asemenea efectuarea unui studiu hidrologic în zona Trei Drumuri – Poligon, pentru demararea proiectului de aducțiune apă din zona respectivă.  

    Trimite prin e-mail