miercuri, 14 iulie 2021

Publicat la 7/14/2021 11:23:00 a.m. de

Festivalul medieval 2021, o ediție cu priză la public

Medieșenii și turiștii au participat în număr foarte mare la festivalul „Mediaș - cetate medievală. Târg de meșteșuguri vii“, organizat de Primăria municipiului Mediaș în perioada 9 - 11 iulie, la Hanul Greweln.

 
Singurul festival medieval din județul Sibiu s-a bucurat de un interes deosebit din partea medieșenilor și a turiștilor aflați în zonă. Reconstituirea istorică a vizitei efectuate la Mediaș în anul 1443 de către voievodul Transilvaniei, Iancu Corvin de Hunedoara, a făcut ca parcul Greweln să fie plin cu persoane de toate vârstele. Foarte bine primate de public au fost și spectacolele cu foc susținute de trupele Amor Flamis și Fire Dream.


Evenimentul de tradiție, ajuns deja la ediția a XVII-a, şi-a deschis oficial porțile, vineri, pentru a oferi un weekend complet de distracție cu tabere cavalereşti, meşteşugari şi spectacole medievale la Hanul Greweln.
Spectacole de teatru pentru copii, dansuri medievale şi demonstrații de luptă au deschis cea de a doua zi a festivalului. Taberele vitejilor, scenele medievale şi târgul de meşteşugari au atras interesul tuturor vizitatorilor. Standurile meșteșugarilor au fost de-a dreptul pline sâmbătă seara, când s-a înregistrat cea mai mare afluență de public, potrivit organizatorilor, iar vizitatorii au avut ocazia să-și cumpere produse de artizanat sau alte cadouri și suveniruri, dar și să afle, de exemplu cum se confecționează un arc tradițional din lemn.




Turnirurile cavalereşti au fost printre cele mai aşteptate şi spectaculoase momente ale celei de a treia zi a festivalului „Mediaş - cetate medievală“ 2021. Printre invitații acestei ediții s-au numărat: Teutonii Transilvaniei, Cimpoierii din Transilvania, Truverii, Paladinii de Terra Medies, Peregrinii, Straja Cetății Mediaș, Huniadi Cantores, Lupus Dacus, Funny Art. Festivalul s-a încheiat duminică seara, după trei zile petrecute în vremea cavalerilor și a domnițelor.
„Festivalul «Mediaș - Cetate Medievală. Târg de Meșteșuguri Vii», ediția a XVII-a, a ajuns la final. Le mulțumim asociațiilor de cavaleri prezente la Hanul Greweln, meșteșugarilor, artiștilor, trupelor de muzică medievală și tuturor celor care au contribuit la succesul acestui eveniment“, au transmis reprezentanții Direcției Cultură, Învățământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relații Publice și Relația cu ONG.
    Trimite prin e-mail