joi, 15 iulie 2021

Publicat la 7/15/2021 08:54:00 a.m. de

Apel de la Apa Târnavei Mari S.A.: „Nu irosiți apa, folosiți-o cu măsură!“

Operatorul regional Apa Târnavei Mari S.A. Mediaș a făcut un apel către clienții din aria de deservire, în special către cei din zona rurală, să reducă la minim utilizarea apei potabile în scop agricol și pentru grădinărit, astfel încât să fie evitate orice fel de situații în care anumiți utilizatori aflați la capete de rețea să rămână fără apă la robinete.
 
 
„Apelul nostru se îndreaptă mai ales către clienții din localitățile Dumbrăveni, Hoghilag, Șeica Mare și Alma, în contextul în care în ultimele zile am constatat o creștere a consumului în aceste localități, fapt care a condus la scăderea nivelului de apă din rezervoarele de înmagazinare“, au precizat reprezentanții companiei, într-un comunicat de presă. 
La sfârșitul săptămânii trecute, sucursala Dumbrăveni a companiei Apa Târnavei Mari a fost nevoită să restricționeze temporar furnizarea apei potabile în localitățile Dumbrăveni și Hoghilag, având în vedere menținerea unui consum ridicat al locuitorilor și scăderea nivelului apei în bazinul de înmagazinare apă potabilă. „Revenim cu rugămintea către clienții din localitățile Dumbrăveni și Hoghilag să reducă la minim utilizarea apei de la rețeaua publică în alte scopuri decât cele potabile și menajere: apă pentru băut, igienă corporală și igiena locuinței. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulţumim pentru înţelegere!“ a fost mesajul operatorului.
 
Consum ridicat
 
Compania Apa Târnavei Mari face un apel către clienții care desfășoară activități agricole, de grădinărit, de creștere a animalelor, activități de stropire a trotuarelor din vecinătatea caselor, să reducă la minim utilizarea apei potabile din rețeaua publică pentru activitățile lor și să folosească pentru aceste lucrări apa din sursele proprii (fântâni, puțuri). „Facem acest apel și avem încredere că utilizatorii vor face eforturi pentru reducerea consumului de apă potabilă de la rețeaua publică în activitățile agricole, pentru că ne dorim să evităm situații în care consumatorii aflați la capete de rețea să fie privați de a avea o cantitate minimă de apă pentru băut, igienă sau nevoi casnice“, se mai arată în comunicat.
 
Obligațiile clienților
 
În conformitate cu prevederile contractuale, Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului și legislația în vigoare - Ordinul nr.88/2007 al ANRSC, „utilizatorul este obligat: să asigure folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua de alimentare cu apă, prin încadrarea în normele de consum pe persoană, unitatea de produs sau puncte de folosinţă, conform debitelor prevăzute în standardele în vigoare; să utilizeze apa numai pentru folosinţele prevăzute în contractul de furnizare a serviciilor”, reamintesc cei de la Apa Târnavei Mari.
    Trimite prin e-mail