vineri, 16 iulie 2021

Publicat la 7/16/2021 12:07:00 p.m. de

Christine Thellmann: „Primul pas spre o Românie puternică este EDUCAȚIA!“

Deputatul medieșean Christine Thellmann sprijină inițiativa președintelui Klaus Johannis de a crește calitatea învățământului românesc prin proiectul „România Educată“. Într-o postare pe pagina sa de socializare, ieri, după ce proiectul a fost aprobat în mod oficial de către Guvern, printr-un memorandum, Thellmann a arătat că „Primul pas spre o Românie puternică este EDUCAȚIA!“

 „Astăzi este o zi importantă pentru viitorul României: EDUCAȚIA a fost asumată drept PROIECT DE ȚARĂ! Este un pas important pentru dezvoltarea României.
Nu există o economie puternică fără oameni educați. Nu te poți baza pe industrie, tehnologie sau resurse materiale dacă nu ai oameni educați. Nici măcar democrația nu există fără oameni educați.
Un popor educat este unul care nu poate fi manipulat ușor, care știe ce vrea și care poate face progrese. O generație educată, în mod sigur, va aduce prosperitate și o economie durabilă.
Inițiativa Președintelui României a fost susținută de mii de profesori, părinți elevi/studenți, specialiști în educație și economie, care au participat la zecile de dezbateri și consultări organizate în toată țara.
Prin adoptarea Memorandumului de către Guvern, avem garanția că programul România Educată devine unul stabil, coerent și va putea fi pus în practică în cel mai scurt timp. O parte dintre banii necesari, 3,6 miliarde de euro, sunt alocați deja prin PNRR, restul vor veni în următorii ani prin diverse alte programe guvernamentale și europene. Investiția în educație este cea mai sigură investiție pe care o face generația noastră pentru viitorul acestei țări.
Ca deputat, voi susține acest proiect în Parlament și voi participa la toate consultările viitoare. Voi fi alături de profesori, elevi, părinți și de tot mediul universitar. Este clar că avem nevoie de școli bine dotate, profesori bine pregătiți, programe de incluziune (de genul Masa la Școală sau After-School), de școli profesionale și de fondurile necesare pentru cercetare și inovare.
Societatea este într-o continuă schimbare, iar educația trebuie să țină pasul. Viitorul cere o educație dinamică și atractivă.“, a transmis Christine Thellmann pe pagina sa de socializare.
    Trimite prin e-mail