joi, 15 iulie 2021

Publicat la 7/15/2021 05:02:00 p.m. de

Alertă pentru locuitorii din comuna Șeica Mare!

Operatorul Regional Apa Târnavei Mari atrage atenția locuitorilor din Șeica Mare, care folosesc apa, în aceste zile toride, pentru stropirea spațiilor verzi, umplerea piscinelor sau răcorirea trotuarelor din vecinătatea caselor, că rezervorul care alimentează comuna este la nivel minim. 

 
 
„Operatorul Regional Apa Târnavei Mari face din nou un apel către clienții din comuna Șeica Mare să reducă la minim utilizarea apei de la rețeaua publică în alte scopuri decât cele potabile și menajere: apă pentru băut, igienă corporală și igiena locuinței. Folosirea apei de la rețeaua publică în scop agricol/zootehnic, pentru stropirea spațiilor verzi, umplerea piscinelor sau răcorirea trotuarelor din vecinătatea caselor poate să genereze situații neplăcute pentru întreaga comunitate, deoarece scăderea nivelului apei din rezervorul de înmagazinare ne impune restricționarea furnizării apei potabile și sistarea furnizării, până în momentul în care nivelul apei din rezervor revine la un nivel optim pentru asigurarea distribuției.
S.C. Apa Târnavei Mari S.A. face eforturi deosebite pentru a mări cantitatea de apă potabilă livrată la aprox. 500 mᶟ/zi și ca această apă să se încadreze în cerințele Legii 458 (r)/2002 privind calitatea apei potabile. Funcționând la capacitate maximă, toate instalațiile sunt suprasolicitare, fapt ce duce la apariția unor defecte de natură electrică și hidraulică. Rezervorul fiind la nivel minim, repornirea instalațiilor în urma reparării instalațiilor electrice/hidraulice, poate conduce la apariția de turbiditate peste nivelul maxim acceptat.
Ne cerem scuze anticipat, pentru acest inconvenient, care este determinat, de fapt, de consumul de apă potabilă în alte scopuri decât cel pentru care este destinat (apa de băut și igienă a populației).
În contextul în care consumul de apă la nivelul comunei crește peste capacitatea de lucru a Stației, sau apar defecte majore la instalațiile de producere a apei potabile din cauza suprasolicitării echipamentelor, suntem nevoiți să restricționăm și chiar să sistăm pentru anumite perioade de timp furnizarea apei în rețeaua publică.
Vă mulțumim pentru înțelegere!“, transmite Apa Târnavei Mari SA.
    Trimite prin e-mail