marți, 27 aprilie 2021

Publicat la 4/27/2021 12:57:00 p.m. de

Recensământul General Agricol începe în 10 mai

Direcția pentru Agricultură Județeană Sibiu anunță că, în perioada  10 mai - 31 iulie se va desfășura Recensământul  General Agricol.

 
Pregătirea, organizarea și efectuarea recensământului se realizează de către Institutul Național de Statistică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Afacerilor Interne împreună cu structurile din subordinea acestora, sub coordonarea și controlul Comisiei Centrale pentru Recensământ, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.
„Comisia Județeană pentru Recensământul General Agricol asigură condițiile necesare bunei desfășurări a activităților de pregătire, organizare și efectuare a recensământului, potrivit acțiunilor care sunt stabilite de către Comisia centrală pentru recensământ. Personalul de recensământ din teritoriu este format din recenzori, recenzori șefi și coordonatori pentru recensământul propriu-zis. Toți cetățenii la care se va ajunge cu chestionarele sunt rugați să coopereze  și să răspundă solicitărilor personalului de recensământ. În speranța unei bune colaborări alături de fermierii implicați în procesul de recensământ, mulțumim anticipat!“, transmite ing. Georgeta Irimie, director executiv al Direcției pentru Agricultură Sibiu.
Instrument esențial de lucru
 
Recensământul agricol este o acțiune de mare anvergură care va asigura informații complexe și date statistice pentru realizarea unui tablou exhaustiv al caracteristicilor structurale ale exploatațiilor agricole.
Recensământul general agricol are ca obiectiv asigurarea de date statistice pentru fundamentarea și punerea în aplicare a politicilor naționale și europene în domeniul agricol, în concordanță cu Sistemul Statistic European, necesare procesului de participare a României la Politica Agricolă Comună.
Datele colectate vor permite și obținerea unor indicatori de agri-mediu care masoară impactul agriculturii asupra mediului.
Datele și informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de efective de animale.
    Trimite prin e-mail