marți, 27 aprilie 2021

Publicat la 4/27/2021 01:10:00 p.m. de

„Pune umărul!“ - Campanie pentru vaccinare în județul Sibiu

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a lansat, în această săptămână, campania „Pune umărul. Vaccinează-te!“, un prim mesaj care îi îndeamnă pe cetăţeni să se imunizeze fiind transmis chiar de către preşedintele instituţiei, Daniela Cîmpean, care s-a vaccinat deja.

 
„De când ne vaccinăm la scară largă trăim mai mult şi suntem mai sănătoşi. Datorită vaccinării a fost eradicată variola, poliomielita a dispărut din Europa şi multe alte boli au fost aproape eliminate. În lume, vaccinarea previne 2-3 milioane de decese pe an şi reduce costurile tratamentelor pentru multe boli. Vaccinarea împotriva COVID 19 ne va ajuta să revenim treptat la normal, la bucuria socializării: să ne strângem din nou mâinile, să ne îmbrăţişăm, să ne întâlnim fără teamă, să călătorim, să ne bucurăm de evenimente culturale şi sportive. Ne va ajuta să nu mai avem spitale depăşite de numărul de cazuri grave. Chiar dacă luăm virusul, odată ce suntem vaccinaţi, sunt şanse mari să facem o formă mai puţin gravă a bolii. Eu am avut încredere în ştiinţă şi m-am vaccinat. Haideţi să punem umărul cât mai mulţi dintre noi pentru ca judeţul Sibiu să revină cât mai curând la normal“, a declarat Cîmpean.
 
Statistică
 
Aproape 10 % din populaţia judeţului Sibiu, peste 42.000 de persoane, s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu ambele doze, informează un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. „De la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, la nivelul judeţului Sibiu s-au administrat 114.192 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I şi etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de faţă au fost imunizate, în total, 72.022 persoane cu prima doză de vaccin şi 42.170 persoane cu cea de-a doua doză“, precizează comunicatul DSP Sibiu.

DANIELA CÎMPEAN | președinte CJ Sibiu
 
„Chiar dacă luăm virusul, odată ce suntem vaccinaţi, sunt şanse mari să facem o formă mai puţin gravă a bolii. Eu am avut încredere în ştiinţă şi m-am vaccinat.“
    Trimite prin e-mail