joi, 8 aprilie 2021

Publicat la 4/08/2021 09:00:00 p.m. de

Bugetul local al Mediașului, în linie dreaptă

Municipiul de pe Târnava va avea în 2021 un buget de aproximativ 130 milioane de lei. 
Bugetul Mediașului a fost dezbătut public ieri, la sediul Primăriei din Piața Corneliu Coposu. Participanţii la eveniment au avut ocazia să afle pe ce şi-a propus administraţia publică locală să cheltuie banii publici şi, în acelaşi timp, au putut face propuneri şi sugestii. 
Proiectul de hotărâre va fi depus mâine, în forma finală, pentru Consiliul Local. În data de 14 aprilie va avea loc ședința extraordinară de aprobare a bugetului local pe anul 2021, pentru ca până în 19 aprilie să fie depus la Direcția de Finanțe Publice Sibiu.

Gheorghe Roman l primarul Municipiului Mediaș

„Am avut ieri în sala mare a primăriei o dezbatere pe bugetul orașului pe anul 2021. Bugetul estimat pentru acest an este de aproximativ 130 milioane lei, care va fi împărțit astfel: 1. pentru funcționarea direcțiilor și a societăților înființate de către Consiliul Local, astfel încât să putem să le asigurăm medieșenilor, de la an la an, condiții și servicii calitative cât mai bune; 2. investiții și lucrări de întreținere și reparații pentru infrastructura rutieră, investiții în învățământ, și, nu în ultimul rând, am alocat fonduri pentru Spitalul Municipal Mediaș.
Am prevăzut, de asemenea, sume importante de bani pentru ca atât persoanele vârstnice, cât și elevii, părinții și copiii noștri să folosească gratuit mijloacele de transport în comun ale societății Meditur și în acest an.
O atenție deosebită va fi îndreptată către derularea fondurilor europene, fonduri care însumează dublarea bugetului orașului. Dacă și consilierii locali vor fi de acord, începând din data de 14 aprilie, când va fi convocată sedința extraordinară a Consiliului Local, putem să spunem că Mediașul are buget aprobat pe anul în curs.“
    Trimite prin e-mail