marți, 2 martie 2021

Publicat la 3/02/2021 04:27:00 p.m. de

Un nou centru de vaccinare a fost deschis la Mediaș

De luni funcționează cel de al doilea centru de vaccinare anti COVID-19 din municipiul de pe Târnava Mare.

 
Centrul a fost amenajat de către Primăria Mediaș la Sala Polivalentă „Octavian Șerban“ din cartierul Vitrometan. Centrul de vaccinare are o capacitate de 60 persoane pe zi. Se vor putea vaccina aici persoanele care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanelor cu dizabilități.
 
Procedura de urmat
 
Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.
Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel județean, până la data de 10 martie, precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost. De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania AstraZeneca.
 
Prima veste bună
 
Numărul sibienilor vaccinaţi cu prima doză a depăşit, luni, numărul total al pacienţilor cu COVID-19 înregistraţi de la începutul pandemiei şi până în prezent, potrivit datelor prezentate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. „De la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, la nivelul judeţului Sibiu s-au administrat 33.687 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I şi etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Până la momentul de faţă au fost imunizate, în total, 20.387 persoane cu prima doză de vaccin şi 13.300 persoane cu cea de-a doua doză“, se precizează într-un comunicat al DSP Sibiu. Potrivit DSP, „în judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2 20.105 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 48 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 14.514 de persoane, iar 726 persoane au decedat (2 în ultimele 24 h), din rândul celor confirmate pozitiv“.
 
Precauția este necesară în continuare
 
Directorul executiv adjunct al DSP Sibiu, medicul Adela Morar, spune că populaţia trebuie în continuare să se protejeze, în condiţiile în care rata de incidenţă cumulată a crescut la 1,82 la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile. „Sibienii trebuie să fie precauţi în continuare, fără excepţie. Este important să poarte masca de protecţie şi pe stradă în continuare“, a precizat, pentru AGERPRES, Adela Morar.
    Trimite prin e-mail