vineri, 12 martie 2021

Publicat la 3/12/2021 10:51:00 a.m. de

Investițiile în rețele de gaz continuă în zona Mediaș

Delgaz Grid își concentrează investițiile din acest an, pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale din județ, pe mai multe localități din zona Mediaș. Și-a propus înlocuirea de conducte și branșamente pe ruta Biertan – Richiș – Nemșa, dar și la Dârlos.
Planurile companiei păstrează astfel trendul e anul trecut, când cea mai mare parte a investițiilor din județ au avut loc tot în zona Mediaș.

 
În 2020
 
Delgaz Grid a investit, anul trecut, peste 5,7 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale din județul Sibiu. Principalele investiții s-au derulat la Dumbăveni, Mediaș și Bârghiș. De asemenea, au fost finalizate sistemele de distribuție a gazelor naturale la Săliște și Săcel. În acest an, compania a planificat înlocuirea a peste 35 kilometri de conducte și branșamente de gaze naturale din județ.
 
12 kilometri de conducte noi
 
Alimentarea cu gaze naturale în condiții de siguranță este obiectivul principal al Delgaz Grid, un rol important în realizarea acestuia revenind investițiilor derulate de companie. Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Sibiu a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de 12 kilometri, valoarea totală a acestor investiții fiind de circa 5,7 milioane de lei. Cele mai importante proiecte de investiții pentru modernizarea rețelelor de gaze naturale s-au derulat la Dumbrăveni, mai exact 3,7 kilometri de rețele, la Mediaș - 3,5 kilometri și la Bârghiș - 2,5 kilometri.
În municipiul Sibiu au fost înlocuiți 1,8 kilometri de conducte și branșamente pe strada Dorobanților și au fost realizate lucrări de modernizare a stației de reglare măsurare a presiunii gazelor naturale (SRM) amplasată pe strada Lector. Totodată, Delgaz Grid a finalizat anul trecut lucrările la sistemul de distribuție a gazelor naturale care alimentează localitățile Săliște și Săcel, în lungime de peste 7 kilometri.
 
Continuă investițiile
 
Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate pentru companie și în acest an, în județul Sibiu fiind programate investiții de 8,7 milioane de lei pentru înlocuirea a circa peste 35 kilometri de conducte și branșamente în mai multe localități. Lucrări importante de investiții sunt programate la Biertan - Richiș - Nemșa, rețele de 14 kilometri, Dârlos cu 12 kilometri și Sibiu cu 9 kilometri. De asemenea, anul acesta compania va efectua demersurile necesare pentru realizarea de noi sisteme de distribuție a gazelor naturale pentru alimentarea localităților Fânânele și Galeș, respectiv Dobârca, localitate ce aparține de orașul Miercurea Sibiului.
    Trimite prin e-mail