miercuri, 31 martie 2021

Publicat la 3/31/2021 12:23:00 p.m. de

„Între Sacru și Profan. Troițe și cimitire cu stâlpi funerari din Munții Sebeșului”

Muzeul Municipal Mediaș va găzdui, în perioada 31 martie - 30 iunie, o expoziție temporară intulată „Între Sacru și Profan. Troițe și cimitire cu stâlpi funerari din Munții Sebeșului”. 


Expoziția a ajuns la Mediaș în baza parteneriatului cu Centrul Cultural „Lucian Blaga” și cu Muzeul „Ioan Raica” din Sebeș.
 
Patrimoniu valoros
 
„Primăria municipiului Mediaș, prin Direcția Cultură, Învăţământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relaţii Publice și Relații cu ONG, organizează în cadrul Muzeului Municipal expoziția temporară «Între Sacru și Profan. Troițe și cimitire cu stâlpi funerari din Munții Sebeșului». Acest eveniment este realizat în parteneriat cu Centrul Cultural «Lucian Blaga» și cu Muzeul «Ioan Raica», ambele din Sebeș. Acest proiect are la bază o îndelungată colaborare între instituțiile menționate. Expoziția aduce în prim-plan și prezintă publicului larg un patrimoniu extrem valoros pentru cultura tradițională arhaică a acestor locuri, aflat astăzi pe cale de dispariție, alcătuit în principal din troițe și stâlpi funerari din secolul al XIX-lea și începutul secolului XX.  Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Mediaș în perioada 31 martie - 30 iunie”, informează Alisa Fuciu, inspector de specialitate în cadrul Direcției Cultură, Învăţământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relaţii Publice și Relații cu ONG. 
    Trimite prin e-mail