joi, 11 februarie 2021

Publicat la 2/11/2021 09:17:00 a.m. de Anonim

Tragedie în cartierul Moșnei

O crimă inexplicabilă a zguduit Mediașul. Un bărbat în vârstă de 88 ani a fost reținut de procurori după ce și-a ucis cu bestialitate soția în vârstă de 91 ani.

Crima s-a petrecut luni dimineața, pe strada Arinului din cartierul Moșnei. Conform unor surse apropiate anchetei, cei doi soți s-au certat, iar lucrurile au degenerat. Bărbatul a luat un cuțit și a înjunghiat-o pe femeie în zona gâtului, iar aceasta nu a mai avut nici o șansă. Fiul celor doi vârstnici, venit la locuința acestora, a făcut descoperirea macabră și a sunat la 112. La fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului de Investigații Criminale Mediaș, însoțiți de un procuror criminalist. Cazul este cercetat în prezent de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

„Filmul“ crimei

Bătrânul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat că şi-a omorât soţia în vârstă de 91 de ani. „În data de 08.02.2021, în jurul orei 03:00, inculpatul R.I. (în vârstă de 88 ani, născut în judeţul Alba, domiciliat în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu) s-a trezit pentru a o ajuta pe soţia sa, R.D. (în vârstă de 91 ani, născută în jud. Alba, domiciliată în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu) să se schimbe de haine, aceasta suferind de o afecţiune medicală din cauza căreia transpiră excesiv. Între cei doi soţi a izbucnit un conflict în cadrul căruia inculpatul R.I. a lovit-o pe soţia sa cu o rangă de mai multe ori în cap, după care a luat un cuţit de bucătărie cu care i-a secţionat vena jugulară, victima decedând ca urmare a insuficienţei cardio-respiratorii şi circulatorii acute“, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Arestat preventiv

Procurorul de caz a propus judecătorului din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului acuzat de omor.

„Prin ordonanţele procurorului din data de 08.02.2021, s-au dispus: efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul R.I. pentru săvârşirea infracţiunii de omor prevăzută de art. 188 alin 1 Cod pen. raportat la art. 199 alin 1 Cod pen. şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul R.I. pentru săvârşirea infracţiunii anterior menţionată. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 08.02.2021 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului R.I., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, urmând a se înainta judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu referat cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile“, se mai arată în comunicat. (Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail