joi, 11 februarie 2021

Publicat la 2/11/2021 09:14:00 a.m. de Anonim

A venit și victoria! Mediașul a acumulat 28 puncte și s-a apropiat la două lungimi de locurile de play-off



Gaz Metan a învins la limită Chindia Târgoviște, scor 1-0. Singurul gol al confruntării care a avut loc duminică seara la Mediaș a fost reușit de Ronaldo Deaconu în finalul primei reprize. Ricardo Valente a fost faultat în careul de 16 metri, iar centralul întâlnirii a indicat punctul cu var. A executat și transformat Ronaldo Deaconu, care a ajuns astfel la al șaselea gol marcat în tricoul Gazului în Liga 1. În urma acestui rezultat, formația lui Mihai Teja a acumulat 28 puncte și s-a apropiat la două lungimi de locurile de play-off. Pentru alb-negri urmează, astăzi, o partidă în deplasare cu Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, în optimile de finală ale Cupei României. Gaz Metan a transferat în ultimele zile doi jucători, un atacant și un fundaș, ambii de origine franceză.

Gaz Metan a avut prima oportunitate a partidei cu Chindia Târgoviște în minutul 22, atunci când lovitura liberă bătută de Nasser Chamed din marginea careului de 16 metri a fost oprită de zidul Chindiei. Peste alte trei minute, portarul Mihai Aioani a reținut șutul lui Ovidiu Horșia. În minutul 35, Ricardo Valente a fost faultat în careul de 16 metri, iar centralul a indicat punctul cu var. A executat și transformat lovitura de pedeapsă Ronaldo Deaconu. În finalul primei reprize, Chindia a cerut și ea penalty, după ce Daniel Florea a căzut în careul de 16 metri al Gazului, dar centralul i-a acordat acestuia cartonaș galben pentru simulare.

Repriză disputată

La trei minute de la reluarea jocului, portarul Răzvan Pleșca a degajat o minge direct în atacantul Daniel Popa, iar aceasta a trecut paralel cu linia porții și a ieșit în afara terenului. În minutul 65, același Pleșca a reținut șutul lui Denis Dumitrașcu din marginea careului de 16 metri. Chindia Târgoviște a forțat obținerea golului egalizator, însă gaziștii au stat bine în teren și au reușit să își mențină poarta intactă și implicit să câștige jocul.



Victorie importantă

La finalul partidei câștigate împotriva Chindiei, tehnicianul alb-negrilor a apreciat că formația sa a obținut un succes foarte important. Mihai Teja a mai spus că este nevoie de timp pentru ca echipa să pună în practică filosofia sa de joc. „Astăzi ne-au interesat foarte mult cele trei puncte. Poate nu am făcut cel mai bun joc, poate nu e ce vreau eu şi nu e ce îmi place mie, dar este foarte importantă victoria. Noi nu ne gândim la play-off. Este o echipă care a fost formată în vară, s-au adus 20 de jucători, deci o echipă nouă. Îmi doresc ca uşor, uşor să aplicăm ceea ce vreau eu, filosofia mea de joc. Mai necesită timp, dar sunt importante şi victoriile. Pe victorii poţi să construieşti, pe un moral bun“, a comentat Teja.



A semnat un atacant

Gaz Metan s-a întărit în compartimentul ofensiv. Adama Sarr este noul jucător al grupării de pe Târnava Mare. Atacantul francez în vârstă de 29 ani a semnat vinerea trecută un contract valabil pentru două sezoane și jumătate. Acesta a îmbrăcat ultima dată tricoul formației turce Tuzlaspor, iar anterior a jucat pentru FC Paris, acolo unde a fost coleg cu un alt jucător al Gazului Metan, Bryan Alceus. Adama Sarr a debutat deja în tricoul alb-negru în partida contra Chindiei. „Am venit aici pentru că lucrurile nu au evoluat așa cum mi-am dorit la Istanbul. Aveam nevoie să joc, iar președintele mi-a arătat susținere, iar asta contează pentru un jucător, să beneficieze de încredere din partea președintelui, a staff-ului tehnic. Nu știam prea multe despre Gaz Metan înainte de a veni. Am vorbit cu Bryan Alceus care mi-a fost coleg înainte la FC Paris, l-am sunat, mi-a vorbit puțin despre club. Am făcut deja trei antrenamente cu echipa, iar în zilele următoare, în săptămânile următoare, lucrurile vor merge din ce în ce mai bine pentru a putea să ne atingem obiectivele. Obiectivul meu este același cu al echipei: să prindem un loc de play-off - vreau să ajut cât pot echipa, să facem asta împreună. Personal, vreau să marchez cât mai multe goluri posibil, sunt atacant, a trecut ceva vreme de când nu am jucat pe postul pe care dau randamentul cel mai bun, cel de atacant central. Așa că vreau să joc și să marchez cât mai mult. Întotdeauna sunt pregătit, dacă antrenorul va apela la mine, voi intra în teren“, le promite suporterilor Adama Sarr.



Fundaș de la Lille

Gaz Metan a transferat și un fundaș francez în vârstă de 20 ani. Ismael Kanda a semnat un contract valabil pentru trei sezoane și jumătate cu gruparea de pe Târnava Mare. Acesta a evoluat până acum doar în Franța pentru echipa secundă și cea U19 a lui Lille. Ismael Kanda a fost prezentat marți după-amiază, în cadrul unei conferințe de presă. „Căutam un nou proiect care să îmi permită să progresez, clubul l-a contactat pe agentul meu și nu am ezitat să vin pentru că este o oportunitate bună pentru mine. Sunt încântat să fiu aici. Am jucat până acum doar în Franța, este prima mea experiență în alt campionat. Nu știam nimic despre Gaz Metan, agentul meu mi-a spus lucruri bune, iar atunci când am venit pot să spun că mi-a plăcut imediat ce am găsit. Avem o echipă bună, cu jucători buni, antrenamentele sunt în regulă, sunt toate condițiile pentru a progresa și pentru a face treabă bună. Obiectivul meu este să joc cât mai multe meciuri, să o fac cât mai bine și să îmi ajut echipa. Sunt pregătit, încerc să mă antrenez cât mai bine posibil, iar dacă antrenorul va apela la mine voi fi gata“, a mărturisit noul fundaș. (Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail