joi, 11 februarie 2021

Publicat la 2/11/2021 09:19:00 a.m. de Anonim

Credit pentru dezvoltarea Mediașului

 


Municipiul Mediaș va împrumuta 38 de milioane de lei pentru cofinanțarea unor proiecte care beneficiază de fonduri europene.

Consiliul Local Mediaș s-a întrunit, luni după-amiază, în cadrul unei ședințe extraordinare. Pe ordinea de zi au figurat un număr de trei proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea s-a referit la contractarea și garantarea unei finanțări rambursabile externe de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea asigurării cofinanțării pentru un număr de cinci proiecte finanțate cu fonduri europene.

Fonduri necesare

Pe parcursul anului trecut, Primăria Mediaș a fost informată despre faptul că a câștigat mai multe proiecte cu fonduri europene. Pentru fiecare dintre ele este necesară asigurea cofinanțării. Concret, pentru acoperirea cheltuielilor necesare cu aceste cinci proiecte, administrația publică locală are nevoie de suma de 38 milioane de lei, bani care urmează să fie împrumutați și folosiți pentru această destinație.

Transport electric și centru multifunctional

Cel mai important proiect, în valoare de aproximativ 11 milioane de euro, are în vedere dezvoltarea transportului public electric de călători. Prin intermediul acestuia, se vor achiziționa troleibuze noi, se va moderniza rețeaua de contact și se va extinde până la eleșteu, respectiv pe strada Stadionului și se vor reabilita un număr de patru poduri. Partea de cofinanțare pe care trebuie să o asigure municipiul Mediaș este de 20 milioane de lei.De asemenea, alte 7,7 milioane de lei sunt necesare pentru cofinanțarea proiectului care prevede realizarea unui centru multifuncțional-educațional în incinta fostei Școli de Aviație din oraș,  precum și reabilitarea drumului de legătură dintre Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou.

Învățământ și centru comunitar

Un alt proiect câștigat care necesită o cofinanțare importantă se referă la reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 4 din municipiul de pe Târnava Mare, dar și a străzilor din centru istoric. Acesta necesită ceva mai mult de 6 milioane de lei cofinanțare. De asemenea, pentru proiectul de reabilitare care va fi derulat la Școala Gimnazială din satul aparținător Ighișu Nou este nevoie de aproximativ 1,1 milioane de lei. În sfârșit, un alt proiect câștigat este cel de amenajare a unui Centru Comunitar Medico-Social în incinta fostei Școli de Aviație din municipiul de pe Târnava Mare, unde suma necesară pentru cofinanțare este de aproximativ 2,9 milioane de lei. (Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail