miercuri, 10 februarie 2021

Publicat la 2/10/2021 10:46:00 p.m. de Anonim

Nu au respectat carantina


 

Doi bărbați s-au ales cu amenzi în valoare de 1.000 lei.

Secția de Jandarmi Mediaș a depistat două persoane care nu au respectat măsura carantinării la domiciliu. În primul caz, a fost vorba de un medieșean de 31 ani, revenit recent din Germania. Acesta a fost depistat la sfârșitul săptămânii trecute în zona centrală a orașului. În cel de-al doilea caz, un bărbat în vârstă de 25 ani a fost depistat în timp ce tăia ilegal lemne în pădure în zona satului Buzd.

Plimbare încheiată cu amendă

Un medieșean în vârstă de 31 ani a fost sancționat de jandarmi pentru nerespectarea măsurii carantinării. Bărbatul a fost depistat sâmbătă dimineață, pe strada Mihai Eminescu din Mediaș. Jandarmii au constatat faptul că acesta trebuia să stea în carantină în urma revenirii sale din Germania. Medieșeanul a fost amendat cu suma de 1.000 lei.

0800800165 este numărul unde puteți sesiza situații de nerespectare a măsurilor impuse în contextul COVID-19

„Sâmbătă, 6 februarie, în jurul orei 10.00, pe timpul desfășurării activităților de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, la care au participat jandarmi din cadrul Secției Mediaș împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipale, un jandarm din cadrul Secției Mediaș a depistat o persoană care nu a respectat măsura carantinării. Forțele de ordine patrulau pe strada Mihai Eminescu atunci când au controlat bărbatul în vârstă de 31 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că față de persoana în cauză este dispusă măsura carantinării la domiciliu până în data de 9 februarie, în urma revenirii sale în țară din Germania. Bărbatul a fost sancționat de jandarm cu amendă în valoare de 1.000 lei pentru nerespectarea măsurii carantinării”, a precizat locotenentul Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu.

Prins în pădure

Un bărbat care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu a fost depistat de jandarmi în timp ce tăia lemne în pădure. Zilele trecute, un echipaj de jandarmerie din cadrul Secției Mediaș, mobilizat într-o acțiune împreună cu un reprezentat al Ocolului Silvic Mediaș, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că două persoane încărcau material lemnos într-o căruță, în pădurea de pe raza Ocolului Silvic Dumbrăveni, din satul Buzd, comuna Brateiu.

„Ajunși la fața locului, jandarmii au depistat doi bărbați, în vârstă de 25 și 30 de ani, din județul Sibiu care nu au putut prezenta documentele legale pentru materialul lemnos aflat asupra lor. În urma identificării persoanelor în cauză, jandarmii au constatat faptul că tânărul în vârstă de 25 de ani trebuia să respecte măsura carantinării la domiciliu dispusă din data de 1 februarie, în urma revenirii sale în țară din Germania. Jandarmii l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei pentru nerespectarea acestei măsuri. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Dumbrăveni, iar drujba și toporul cu care au fost tăiate lemnele, împreună cu actele de constatare întocmite de jandarmi, au fost predate polițiștilor din cadrul Secției 2 Poliția Rurală Mediaș pentru continuarea cercetărilor”, a mai informat Floriana Picioiu. (Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail