joi, 25 februarie 2021

Publicat la 2/25/2021 03:31:00 p.m. de Anonim

Gheorghe Roman va conduce în continuare ADI Apa Târnavei Mari și ADI Econord Sibiu


 

La sfârșitul săptămânii trecute s-au desfășurat, la Primăria Mediaș, ședințele Adunărilor Generale ale Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară Apa Târnavei Mari și Econord Sibiu.


În cadrul acestora, primarul Gheorghe Roman a fost reconfirmat în funcția de președinte al celor două asociații și au fost discutate prioritățile pentru perioada următoare, atât în ceea ce privește alimentarea cu apă și canalizare, cât și salubritatea. Printre invitații prezenți s-au numărat deputatul Christine Thellmann și vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca.

 


Vineri, 19 februarie, au avut loc la Mediaș adunările generale ale Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Econord Sibiu și Apa Târnavei Mari. Întâlnirile s-au desfășurat în sala mare de ședințe a Primăriei Mediaș. Au participat primarii unităților administrativ-teritoriale din județ care sunt membre ale acestor asociații.

Ales de primari

„Am avut o întâlnire cu toți primarii din nordul județului, primari care fac parte din cele două mari asociații care își derulează activitatea în zonă și aici mă refer la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Econord Sibiu și Apa Târnavei Mari. Mă bucură faptul că, în urma discuțiilor pe care le-am avut, colegii au fost mulțumiți de modul în care am colaborat și astfel au considerat că este oportun să îmi continuu mandatul ca președinte al celor două asociații. Ne așteaptă provocări destul de mari, mai ales în privința derulării proiectului prin Apa Târnavei Mari, proiect care a fost obținut prin fonduri europene, iar valoarea lui este de aproximativ 120 de milioane de euro“, a menționat primarul Gheorghe Roman.

Decizii strategice

În prezența deputatului PNL Christine Thellmann și a vicepreședintelui Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca, au fost adoptate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședințelor. În urma votului exprimat de către participanți, a fost reconfirmat în funcția de președinte al ADI Econord Sibiu, Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș, după ce în urmă cu aproximativ o lună el a fost reales și în funcția de președinte al ADI Apa Târnavei Mari. Cele mai importante puncte aflate pe ordinea de zi au fost alegerea Consiliului Director, a cenzorului, aprobarea organigramei și a statului de funcții ale ADI Econord Sibiu, iar pentru ADI Apa Târnavei Mari, aprobarea extinderii ariei delegării pentru încă patru localități.

Încă patru localități

Cel mai important proiect al ședinței Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apa Târnavei Mari a fost cel cu privire la extinderea ariei operatorului cu încă patru localități. „Unul dintre indicatorii deosebit de importanți este extinderea ariei de operare, practic o creștere extensivă a pieței prin preluarea în operare a noi localități care, din fericire, au reușit să se conformeze și să își îndeplinească obiectivele la nivelul lor prin realizarea de rețele de apă și canalizare în zona respectivă. Este vorba de localitățile Fofeldea și Țichindeal, aparținând de comuna Nocrich, respectiv localitățile Chirpăr și Săsăuș, care aparțin de comuna Chirpăr“, a explicat Ioan Munteanu, directorul general al companiei Apa Târnavei Mari SA Mediaș. De asemenea, proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, în valoare de peste 120 milioane de euro, este în plină derulare, fiind demarate deja procedurile de achiziție pentru asistența tehnică privind managementul proiectului și supervizarea lucrărilor. (Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail