sâmbătă, 30 ianuarie 2021

Publicat la 1/30/2021 02:44:00 p.m. de Anonim

Raluca Turcan: Evaluarea nu urmărește să priveze de ajutor românii aflați în situații vulnerabile, ci va conduce la măsuri mai bune

Empatia este o condiție a interacțiunii cu familiile care beneficiază de sprijinul statului. Acesta este mesajul ministrului Muncii, Raluca Turcan, pentru AJOFM Sibiu și AJPIS Sibiu.

„Concluziile campaniei naționale de evaluare a beneficiilor de asistență socială pe care am lansat-o în urmă cu câteva zile depind de seriozitatea cu care, în teritoriu, structurile ANOFM și ANPIS tratează acest subiect. Scopul asumat, și anume identificarea persoanelor cu adevărat vulnerabile, elaborarea de măsuri și consilierea beneficiarilor de venituri minime apți de muncă, ține de profesionalismul colegilor din sistem și de aceea am insistat să le comunic acest lucru, personal, cât mai multora dintre ei.

La AJPIS și AJOFM Sibiu, ca și în multe alte locuri din țară, angajații știu cât de importantă este munca lor pentru mii de sibieni aflați în situații dificile. Dar – cel puțin la fel de important – colegii de la Sibiu știu și cât de mult contează, dincolo de rezultate, modul în care dialoghează cu oamenii. Empatia este o condiție a interacțiunii cu familiile care beneficiază de sprijinul statului și am încredere că de-a lungul întregii campanii, toate echipele care vor reprezenta Ministerul Muncii (deci Statul Român) o vor practica.

Evaluarea pe care o facem, spun încă o dată cât se poate de categoric, nu urmărește să priveze de ajutor românii aflați în situații vulnerabile, ci din contră, va conduce la măsuri mai bune. Datele pe care le vom centraliza vor permite autorităților să acționeze mai eficient, să ofere acces real la educație, la servicii de sănătate și să contribuie cu adevărat la asumarea unui loc de muncă acolo unde persoanele sunt apte.

Știu că sunt în România familii în situații dramatice și avem datoria de a elabora, plecând de la informațiile din teren, pachete integrate de sprijin, atât pentru adulți, cât și pentru copiii din aceste familii. Putem face toate acestea, însă, numai având o imagine corectă, bazată pe date reale.

La Sibiu, nu doar angajații AJPIS și AJOFM au realizat importanța demersului nostru, ci și primarii și chiar cetățenii simpli. Aici s-a înțeles că radiografierea cât mai rapidă și mai exactă a stării sociale a județului este o chestiune care privește pe toată lumea, că ajutorarea acelora care au cu adevărat nevoie, accesul lor la serviciile statului, că încurajarea muncii și înlăturarea risipei banului public sunt esențiale nu doar în vremuri de criză, ci și pentru viitorul pe care vrem să-l construim”, a declarat Turcan.

    Trimite prin e-mail