sâmbătă, 30 ianuarie 2021

Publicat la 1/30/2021 02:45:00 p.m. de Anonim

Aplicația „made in Sibiu“ care îți poate salva viața

Un grup de programatori din Sibiu a dezvoltat platforma online Vaccin.live, prin care oricine dorește să se imunizeze poate urmări situația dozelor de vaccin disponibile la nivel național.

Locurile libere din cele 212 centre monitorizate pe această pagină sunt actualizate în permanență. Ideea proiectului s-a născut în contextul în care mulți cetățeni s-au declarat nemulțumiți, din cauza faptului că n-au găsit un loc liber pentru a se programa la vaccinare sau nu au știut când să acceseze platforma națională, explică reprezentanții echipei de programatori. Deși procesul de creare a unei astfel de platforme nu este ușor, specialiștii sibieni s-au mobilizat repede, iar din data de 25 ianuarie, pagina este online.

După ce ați accesat aplicația Vaccin.live (https://vaccin.live/) și ați găsit un loc disponibil, trebuie să întrați pe platforma națională (https://vaccinare-covid.gov.ro/) pentru a vă programa.

Evoluție dinamică

Noua platformă de informații Vaccin.live și-a dovedit deja utilitatea, însă echipa promite că va oferi utilizatorilor mai multe servicii. Astfel, în scurt timp va exista posibilitatea de înscriere, pentru a primi notificări atunci când există vaccinuri disponibile într-un anumit centru.

„Dorim să oferim posibilitatea înscrierii pentru o notificare de tip WhatsApp/ Telegram sau e-mail dacă apar locuri disponibile pe un centru de vaccinare selectat”, ne-au declarat reprezentanții Vaccin.live. Un alt plan este de a oferi și o secțiune „back in time”, unde se vor putea analiza schimbările produse la nivel național. Cu ajuorul acestui slider, cei înteresați pot observa cât de des a avut loc aprovizionarea și în cât timp s-au epuizat dozele.

În județul Sibiu sunt funcționale patru centre de vaccinare pentru cetățeni, câte unul în municipiile Sibiu și Mediaș, respectiveîn orașele Avrig și Agnita.


Ștefana BABA

    Trimite prin e-mail