sâmbătă, 30 ianuarie 2021

Publicat la 1/30/2021 10:32:00 a.m. de

Împreună, pentru proiectele Mediașului

 Prima ședință ordinară a Consiliului Local Mediaș din acest an a reunit, în Sala de ședințe „Daniel Thellmann“ din cadrul Primăriei Mediaș, deputații și senatorii județului Sibiu, alături de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean, care au răspuns astfel la invitația primarului Gheorghe Roman.

 A fost, poate, cea mai valoroasă prezență într-o astfel de ședință, politicieni din mai multe partide, care pot sprijini cu adevărat proiectele Mediașului, declarând, rând pe rând, că vor lupta pentru acestea, în Guvern și-n Parlament. Practic, cu această ocazie, le-au fost prezentate proiectele orașului și li s-a cerut parlamentarilor invitați să susțină, în alcătuirea bugetului de stat pentru anul 2021, alocarea de fonduri pentru continuarea acestor proiecte.

Primarul Gheorghe Roman a reușit astfel să-i strângă la aceeași masă pe cei care pot decide asupra vitezei cu care se va dezvolta, în următorii ani, Mediașul:

Dragi medieșeni,
întrucât consider că luptele politice interminabile nu își au rostul și că așteptați de la clasa politică implicare în viața comunității, am considerat că este important pentru noi toți să îi invit la Mediaș, la prima ședința ordinară a consiliului local, atât pe parlamentarii județului Sibiu, indiferent de culoarea politică, cât și pe președintele Consiliului Județean, doamna Daniela Câmpean.
Cu acest prilej le-am prezentat și le-am cerut în același timp să susțină proiectele pe fonduri europene și guvernamentale pe care le derulează Mediașul în următorii ani, proiecte care depășesc cu mult 150 milioane de euro.
De departe, cel mai important proiect este, în opinia mea, “Varianta Ocolitoare a Mediașului“, proiect care acum se află în stadiul de evaluare a ofertelor pentru actualizarea studiului de fezabilitate.
Sunt convins că doar lăsând orgoliile la o parte și stând la aceeași masă putem să facem lucruri importante pentru comunitățile pe care le reprezentăm.
Le mulțumesc atât parlamentarilor prezenți la Mediaș, cât și doamnei președinte a CJ Sibiu pentru mesajele de susținere transmise.“, transmite primarul Gheorghe Roman.

 

În cadrul primei ședințe ordinare a Consiliului Local Mediaș din acest an, a avut loc investirea noului viceprimar în persoana domnului Dan Sima.
La invitația domnului primar Roman Gheorghe am participat alături de doamna Ministru Raluca Turcan, de doamna președinte a Consiliului Județean Daniela Cîmpean, dar și alături de colegii mei parlamentari la această ședință.
Promovarea și susținerea proiectelor Municipiului Mediaș constituie o prioritate pentru mine. Sunt proiecte pe fonduri guvernamentale dar și fonduri europene, la care am lucrat alături de colegii din cadrul administrație publice pe parcursul celor patru ani de zile în care am ocupat funcția de viceprimar.
Îl felicit pe domnul Dan Sima pentru noua funcție și îi doresc mult succes în activitatea pe care o va desfășura.“, arată deputatul PNL Christine Thellmann.

 

Primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, a făcut astăzi, din nou, o demonstrație a felului în care administrația pe care o conduce înțelege să producă dezvoltare și anume ÎN ECHIPĂ. Am fost prezenți la prima ședință ordinară din acest an a Consiliului Local Mediaș doi membri ai Guvernului, parlamentari din toate partidele politice și probabil aliatul numărul unu al muncipiului - președinta Consiliului Județean Daniela Cîmpean.
Mărturisesc că sper ca interesul dovedit astăzi prin prezență să nu se limiteze la atât, ci să se materializeze prin susținerea concretă a proiectelor inițiate de Mediaș și promovate de colegii mei în mandatul trecut.
Mediașul, județul Sibiu, România întreagă chiar, se află în fața unor oportunități de dezvoltare cărora numai o clasă politică responsabilă și unită le poate face față cu succes.
În ceea ce mă privește, am susținut toate proiectele muncipiului de pe Târnava Mare - de la Centura Ocolitoare și Proiectul de apă și canal, până la realizarea bazinului de înot sau locuințele pentru tineri. Voi face același lucru dovedind nu doar consecvență în acțiune și încredere în administrația orașului, ci - mai important decât orice - respect pentru oameni.“, declară Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale. 

„Echipa pe care primarul Mediașului, Gheorghe Roman, a coagulat-o în jurul intereselor publice ale comunității s-a mărit - aceasta este concluzia mea de astăzi, după prima ședință a Consiliului Local Mediaș.
M-am bucurat să văd prezenți, declarând susținere muncipiului, parlamentari din toate partidele politice. Este, îmi place să cred, un gest făcut din respect față de locuitori  și unul care va produce efecte concrete.
Mediașul este partenerul  Consiliului Județean Sibiu, asumat și demonstrat. Ne leagă proiecte comune și același stil de administrație, bazat pe corectitudine, transparență și eficiență.
De altfel, acest mod de lucru a făcut posibile  investiții precum cele de apă și canal din nordul județului, Varianta Ocolitoare și chiar cele care, deși aflate în Sibiu, vor servi și locuitorii de pe Târnava Mare, așa cum este noul Spital Județean.
Mediașul are, astăzi, cea mai mare reprezentare parlamentară, una care, dacă se va alătura eforturilor locale și județene, va contribui la dezvoltarea și bunăstarea medieșenilor.“, arată Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
    Trimite prin e-mail