duminică, 20 decembrie 2020

Publicat la 12/20/2020 12:53:00 p.m. de

Gaz Metan a încheiat anul 2020 cu o victorie, 1-0, cu Viitorul, după o serie de patru eșecuri consecutive

 

Formația lui Jorge Costa a învins Viitorul cu scorul de 1-0, într-o partidă disputată sâmbătă seara la Mediaș. Singurul reușită i-a aparținut fundașului Ondrej Baco, care a marcat golul de 3 puncte în debutul reprizei a doua. Gaz Metan a încheiat astfel anul 2020 cu o victorie după o serie de patru eșecuri consecutive.

Alex PÎNTEA

Gaz Metan a avut prima ocazie a partidei cu Viitorul în minutul 5, atunci când șutul lui Paul Costea a trecut pe lângă poarta apărată de Arpad Tordai. În minutul 22, gaziștii au scăpat pe contraatac, mingea a ajuns la Ovidiu Horșia, însă șutul acestuia a fost blocat de Romario Benzar. De partea cealaltă, în minutul 27, Ely Fernandes a șutat de la aproximativ 20 de metri de poartă, însă l-a luat la țintă pe George Ganea, care a acuzat probleme medicale din cauza loviturii încasate în urma șutului trimis de colegul său.

Gol de 3 puncte

Gaz Metan a deschis scorul în minutul 48. Nasser Chamed a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Yuri Jefferson a trimis mingea cu capul, portarul Arpad Tordai a respins mingea în față, iar Ondrej Baco pe fază a trimis-o în poartă. În minutul 70,  șutul lui Alexandru Mățan la colțul scurt a fost reținut de Răzvan Pleșca, care a revenit în poarta Gazului. Peste alte 3 minute, la cealaltă poartă, după un corner mingea a ajuns la Francisco Junior care a șutat din marginea careului de 16 metri puțin pe lângă poarta lui Tordai. În minutul 84, Alex Pitu a șutat în plasa laterală a porții lui Răzvan Pleșca, iar partida s-a încheiat cu victoria la limită a gaziștilor.

Fericit pentru victorie

La finalul partidei câștigate în fața Viitorului, tehnicianul alb-negrilor a lăudat atitudinea jucătorilor săi din teren. „Pentru mine nu a fost o surpriză victoria pentru că lucrez cu jucătorii în fiecare zi și știu de ce sunt capabili. A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri pe care le-am făcut, iar succesul este normal. După patru înfrângeri consecutive, ai probleme de încredere. Nu am jucat atât de bine, dar am jucat ca o echipă. Atitudinea a fost incredibilă, așa că sunt fericit, mai ales pentru că mi-am regăsit echipa. Nu-mi place să vorbesc despre jucători individual. Am jucat ca o echipă. Pentru mine acesta este cel mai important lucru. Dacă e posibil, vom face transferuri, să vedem ce ne oferă piața. Sunt mulțumit cu jucătorii pe care-i am, dar dacă putem să aducem jucători, o vom face“, a declarat Costa.

A revenit Pleșca

Portarul Răzvan Pleșca a apărat poarta Gazului pentru prima dată în acest sezon. Veteranul echipei a reușit să o mențină intactă până la finalul jocului. „Tot timpul mi s-a spus aici că eu sunt talismanul echipei, pentru că azi Viitorul a dominat, nu a avut ocazii clare, nu am avut mult de apărat. Am avut și dramul acela de noroc care ne-a lipsit în ultimele etape. Și Viitorul are jucători cu calitate. Momentan au și ei niște probleme, dar ceea ce a contribuit decisiv la victoria noastră a fost schimbarea de atitudine. Trebuie să fim conștienți că e un nou sezon, nu mai suntem echipa care bătea FCSB cu 4-0, suntem jos și de aici se iese prin muncă, mocirlă, prin disciplină dacă e nevoie, spirit de echipă. Și dacă vom avea atitudinea asta în continuare, cine știe, poate vom putea să ne batem din nou pentru un loc de play-off. Ne-au lipsit patru titulari, dar am dat dovadă de spirit de echipă și nu ne-am creat foarte multe ocazii, dar am reușit să înscriem“, a spus Răzvan Pleșca.

    Trimite prin e-mail