vineri, 13 noiembrie 2020

Publicat la 11/13/2020 03:36:00 p.m. de

Municipiul Sibiu intră în carantină pentru două săptămâni începând de luni, 16 noiembrie

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că municipiul Sibiu va intra în carantină începând de luni, 16 noiembrie, ora 00,00, această măsură fiind dispusă pentru o perioadă de două săptămâni. De asemenea, în carantină intră Șelimbăr și cartierul Arhitecților, Tălmaciu și Cisnădie.

Decizia a fost luată vineri, într-o şedinţă de urgenţă, la care a participat şi vicepremierul Raluca Turcan. De asemenea, a fost anunțată revocarea din funcție a suprefectului Rareș Macrea și demisia directorului DSP Sibiu, Gabriel Budescu. De asemenea, a fost cerută demisia directorului Spitalului Clinic Județean Sibiu, Liliana Coldea. „Am ajuns într-un punct care reclamă măsuri mult mai stricte, iar obiectivul lor îl reprezintă protejarea vieții și sănătății oamenilor din Sibiu. Nimic nu este mai presus de sănătate, dar acest lucru nu se poate fără un efort comun, al tuturor; trebuie să fim cu toții solidari și eficienți. Acest virus este un inamic al tuturor românilor și reparezintă un pericol pentru bătrâni și tineri deopotrivă. Am luat o serie de decizii prin care situația actuală va fi remediată, inclusiv la nivelul instituțiilor județului Sibiu pentru ca acestea să devină mai eficiente în raport cu oamenii și cu atribuțiile pe care le au. Astfel, măsurile în privința eficientizării instuțiilor din județul Sibiu au plecat de la revocarea din funcție a subprefectului, care a fost la conducere în ultimele două săptămâni, perioadă în care ar fi fost nevoie de mai multă eficiență. Am primit și decizia directorului DSP de a demisiona și aștept demisia managerului Spitalului Județean de Urgență Sibiu. Pentru mine e evident că, pentru ca un om să aibă încredere în spital, spitalul trebuie să inspire această încredere. Mai mult, au fost și sunt puse la dispoziție resurse financiare pentru ca specialiștii să își poată face treaba”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

„Baricada împotriva virusului o ținem fiecare dintre noi și apoi medicii. De noi depinde, de fiecare dintre noi, ca la medici să ajungă un număr cât mai mic de cazuri grave. Medicilor le va fi din ce în ce mai greu dacă pe străzi, în magazine sau oriunde altundeva nu se respectă măsurile obligatorii. Situația actuală impune decizii ferme și rapide. Vrem să îndreptăm situația din județul Sibiu și nu există nicio îngăduință atunci când e vorba de funcționarea instituțiilor pentru salvarea vieților oamenilor”, a adăugat Turcan.

Conform GCS, judeţul Sibiu se situează pe primul loc în ţară în ce priveşte rata de infectare, situată vineri la 7,78 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat 7,4 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr de 470 de persoane.

    Trimite prin e-mail