vineri, 13 noiembrie 2020

Publicat la 11/13/2020 09:41:00 p.m. de

Investiție în sănătate. Romgaz oferă o nouă sponsorizare pentru dotarea secției ATI

Romgaz a venit din nou în sprijinul Spitalului Municipal Mediaș, într-o perioadă dificilă pentru întreg sistemul sanitar românesc. O dovadă că, atunci când oamenii cu putere de decizie din Primărie, Spital și cea mai importantă societate românească se așează la masă, avem de câștigat cu toții. Grație unei noi sponsorizări, vom avea un nou salon ATI cu 2 paturi, dotat cu tot ce e necesar, dar și aparatură nouă pentru secție. Practic, cu acești bani s-a achiziționat aparatură specifică secției ATI (monitoare funcții vitale pacienți, aparate ventilație artificială, injectomate, infuzomate, dispozitive de dezinfecție a aerului, aparat ventilație noninvazivă, paturi ATI).

Potrivit primarului Gheorghe Roman, respectând procedurile de achiziție legale, un aparat de radiologie mobil la patul pacientului va ajunge la Mediaș până la sfârșitul acestei luni, iar în acest moment este în curs de achiziție dotarea completă a unui salon ATI de încă 2 paturi (ventilatoare mecanice, monitoare funcții vitale, injectomate, EKG, cărucior resuscitare). În aceste zile se montează aparatul Computer Tomograf achiziționat din sumele primite de la Romgaz în cofinanțare cu Primăria Municipiului Mediaș. ​„Pentru că sunt permanent preocupat de modernizarea și dotarea Spitalului Municipal  Mediaș, am alocat de la bugetul local sume importante de bani pentru extinderea și reabilitarea completă a pavilionului de Pneumologie, pentru reabilitarea Laboratorului de Analize și pentru compartimentarea necesară realizării circuitelor epidemiologice anticovid. În plus, în urma dialogului constant cu conducerea Spitalului Municipal am depus proiecte pe fonduri europene pentru achiziționarea de aparatura medicală de aproape 20.000.000 lei”, a arătat Gheorghe Roman, într-o postare pe pagina de socializare.

Gheorghe Roman l primarul Municipiului Mediaș

„Traversăm cu toții o perioadă foarte grea. Mă bucur că există oameni care sprijină Spitalul Municipal Mediaș, oameni care se implică în lupta noastră a tuturor împotriva Covid 19, voluntari care îi ajută pe cei vulnerabili sau pe cei deja bolnavi. Vă mulțumesc tuturor.”

    Trimite prin e-mail