sâmbătă, 14 noiembrie 2020

Publicat la 11/14/2020 11:34:00 p.m. de

„Cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv”

Zece pacienți bolnavi de COVID-19 și intubați au decedat în urma unui incendiu violent care a izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Mai multe persoane se află în stare gravă.

Alte șapte persoane se află în stare gravă. Printre acestea se numără și un medic cu arsuri extinse.

Acesta este cel mai grav bilanț după Colectiv. S-a deschis o anchetă penală în urma incendiului.

Marius Filip, directorul ANMCS a declarat la Digi24 că există o serie de nereguli la spitalul din Piatra Neamț în legătură cu siguranța la incendii.

Primarul, Andrei Carabelea, a spus, la aceeași sursă, că acest incident este similar cu incidentul tragic din 2015: „Un Colectiv, nu am alte cuvinte”

Cauza incendiului nu a fost descoperită încă, dar un lucru sigur este că instalațiile de oxigen din salonul de Terapie Intensivă au amplificat flăcările.

Autospeciale şi ambulanţe din judeţele Neamţ, Bacău şi Iaşi vor transporta, la Spitalul Judeţean Iaşi, pacienţii răniţi în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, potrivit IGSU, care a anunţat că zece persoane au decedat, iar şapte sunt în stare critică, printre care şi medicul de gardă.

Resurse medicale implicate sunt următoarele:

De la ISU Neamţ - o autospecială pentru transport victime multiple şi două ambulanţe SMURD cu medic,

De la ISU Iaşi - două autospeciale pentru transport victime multiple şi două ambulanţe SMURD cu medic,

De la ISU Bacău - o autospecială pentru transport victime multiple, de la SAJ Neamţ - nouă ambulanţe tip B.

Pentru transportul pacienţilor, mijloacele de la ISU Bacău vor fi încadrate cu personal medical de la Spitalul Judeţean Iaşi.

    Trimite prin e-mail