duminică, 15 noiembrie 2020

Publicat la 11/15/2020 09:29:00 a.m. de

Cătălin Denciu, medicul de gardă la Spitalul din Piatra Neamţ, a fost transferat la un spital din Belgia

Cătălin Denciu, medicul de gardă la Spitalul din Piatra Neamţ, a fost transferat la un spital din Belgia. Cadrul medical a suferit arsuri pe 40% din corp după ce a intrat în salon pentru a salva viaţa pacienţilor.

Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară sâmbătă, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian în această dimineaţă, la ora 7,30.

Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical.

Cătălin Denciu, medic erou la Piatra Neamț

Cătălin Denciu, 42 de ani, a fost de gardă la Spitalul Municipial din Piatra Neamț în momentul în care a izbucnit incendiul în secția de ATI. Medicul a sărit în ajutorul pacienților și i-a scos pe opt dintre ei din saloanele afectate. Doctorul Denciu este căsătorit și are doi copii de vârstă școlară.

    Trimite prin e-mail