joi, 8 octombrie 2020

Publicat la 10/08/2020 03:03:00 p.m. de

Nou proiect de investiții în cartierul Vitrometan

Compania Apa Târnavei Mari a anunțat demararea lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă și de canalizare pluvială pe strada Iacob Pisso din cartierul Vitrometan. Concret, este vorba despre tronsonul cuprins între intersecția cu Șoseaua Sibiului și intersecția cu strada Iuliu Maniu. Proiectul cu o valoare de aproape 638.000 lei se va derula cu finanțare de la bugetul local al municipiului Mediaș.

Alex PÎNTEA

Operatorul regional Apa Târnavei Mari a demarat lucrările de reabilitare a rețelei de apă și de canalizare pluvială pe strada Iacob Pisso, tronson cuprins între intersecția cu Șoseaua Sibiului și intersecția cu strada Iuliu Maniu, din cartierul Vitrometan al municipiului Mediaș. Lucrarea în valoare de 637.754,41 lei este posibilă prin finanțare de la bugetul local al municipiului Mediaș, în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 144/2020, și vine să rezolve o problemă sesizată în numeroase rânduri de cetățenii din zona străzii Iacob Pisso.

Ce prevede proiectul?

Investiția are în vedere reabilitarea rețelei de alimentare cu apă potabilă pe o lungime de aproximativ 45 de metri. Reabilitarea presupune dezafectarea pe această lungime a conductei vechi din azbociment și înlocuirea acesteia cu o conductă de polietilenă de înaltă densitate PEHD, PE100, Pn10, SDR17, cu diametrul nominal Dn 110 milimetri, precum și executarea celorlalte lucrări necesare, specifice rețelelor de alimentare cu apă, cum ar fi execuție și echipare cămine de vane. De asemenea, în cadrul proiectului se va reabilita rețeaua stradală de canalizare pluvială pe o lungime de aproximativ 439 metri, reabilitare ce presupune dezafectarea pe această lungime a colectorului vechi din tuburi de beton și înlocuirea acestuia cu tuburi PAFSIN și PVC-KG, SN8, SDR34, precum și executarea celorlalte lucrări necesare, specifice rețelelor de canalizare pluvială, cum ar fi montare cămine de vizitare pe traseul colectorului stradal principal, execuție racorduri și montare cămine de colectare ape pluviale.

Se lucrează în etape

Lucrările se vor desfășura de la intersecția străzii Iacob Pisso cu Șoseaua Sibiului și până la intersecția cu strada Iuliu Maniu. Compania Apa Târnavei Mari menționează faptul că lucrarea se va executa pe tronsoane, iar pe timpul derulării acesteia nu va fi necesară întreruperea circulației în zonă. Pe porțiunea de lucru vor fi semnalizări corespunzătoare, iar circulația se va desfășura în condiții de atenție sporită.

Gata în 2021

Lucrarea de pe strada Iacob Pisso va fi executată de societatea FEROTERRA SRL Mediaș, iar conform contractului, se va derula în perioada 5 octombrie 2020 - 26 ianuarie 2021. ,,Avem încredere că lucrările vor fi executate în conformitate cu graficul stabilit, astfel încât la finalizarea investiției cetățenii să se bucure de un grad sporit de confort și de servicii de cea mai bună calitate din partea operatorului Apa Târnavei Mari. Totodată, rugăm respectuos proprietarii de garaje și de autoturisme, din zona în care se vor desfășura lucrările, să elibereze amplasamentul pe durata desfășurării execuției, pentru a nu obstrucționa accesul utilajelor și pentru a evita producerea de accidente“, se arată într-un comunicat de presă remis de către compania Apa Târnavei Mari S.A.

Apa Târnavei Mari S.A. | comunicat de presă

„Avem încredere că lucrările vor fi executate în conformitate cu graficul stabilit, astfel încât la finalizarea investiției cetățenii să se bucure de un grad sporit de confort și de servicii de cea mai bună calitate din partea operatorului Apa Târnavei Mari. Totodată, rugăm respectuos proprietarii de garaje și de autoturisme, din zona în care se vor desfășura lucrările, să elibereze amplasamentul pe durata desfășurării execuției, pentru a nu obstrucționa accesul utilajelor și pentru a evita producerea de accidente.“

    Trimite prin e-mail