joi, 24 septembrie 2020

Publicat la 9/24/2020 09:03:00 a.m. de

Gheorghe Roman, primit cu deschidere și interes la întâlnirile electorale (P.E.)

Candidatul la funcția de primar al municipiului Mediaș s-a întâlnit în cele 4 săptămâni de campanie electorală cu câteva sute de medieșeni.

Echipa organizației locale Mediaș a Partidului Național Liberal, împreună cu președintele PNL Mediaș, domnul primar Gheorghe Roman, candidat al PNL pentru un al doilea mandat de primar și cu domnișoara viceprimar Christine Thellmann - propunerea oficială a partidului pentru funcția de viceprimar - au încheiat seria întâlnirilor cu cetățenii din campania pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.

„Ca și în cei peste 4 ani de mandat, am considerat că este firesc să mă întâlnesc cu cât mai mulți medieșeni și în această campanie electorală. Este esențial să fii permanent aproape de cetățeni, să cunoști problemele acestora. Am prezentat echipa de consilieri locali, proiectele realizate, proiectele în curs de realizare, dar și obiectivele pe care mi le-am propus pentru următorul mandat. Bineînțeles, așa cum era de așteptat, oamenii au dorit să discute și despre problemele legate de oraș, despre zona în care locuiesc și despre lucruri care țin de administrația publică și m-am bucurat să le pot oferi soluții și pentru rezolvarea situațiilor specifice cu care se confruntă”, declară dl. primar Roman Gheorghe.

Întâlnirile liberalilor au fost organizate cu rigurozitate maximă, firească în contextul actual de pandemie; cu perimetru clar definit, cu buline pentru distanțarea fizică, cu dezinfectant și măști. Cum era de altfel firesc, au fost respectate toate normele legale impuse de legislație.

„Anul acesta, întâlnirile cu cetățenii s-au desfășurat ușor atipic. Am avut o echipă de voluntari care a pregătit zona conform cerințelor din legislație, care a asigurat respectarea normele legale; adică, s-a asigurat igienizarea mâinilor, s-a păstrat distanța fizică și s-a purtat masca. Cu toate acestea, cetățenii au răspuns în număr mare invitației noastre de a participa la întâlnirile electorale și, mai mult decât atât, s-au arătat interesați de proiectele pe care echipa liberală le propune prin programul politic. Desigur, din cauza situației impuse de pandemie, anul acesta nu ne-am întâlnit cu medieșenii atât de des ca în alți ani, dar am fost prezenți acolo unde a fost nevoie, de câte ori a fost necesar. Este un aspect pe care trebuie să-l subliniez, noi nu ne întâlnim cu cetățenii doar în campaniile electorale. Întâlnirile sunt constante, în fiecare an al mandatului, și reprezintă un alt fel de a face administrație publică. Am putut observa că, în tot acest timp, percepția medieșenilor, felul lor de a participa la aceste întâlniri, a evoluat ca nivel de interes și ca grad de implicare”, a declarat viceprimarul Thellmann Christine.

„Dacă la începutul mandatului, unii medieșeni nu au participat la întâlnirile organizate de noi pentru că erau sceptici sau chiar critici, acum, după patru ani, s-au putut convinge că lucrurile stabilite la întâlniri au început să se și realizeze. Putem spune că oamenii au început să înțeleagă importanța discuțiilor pe care le purtăm. În urma acestui dialog permanent, atât cei din administrație, cât și cetățenii am înțeles că mai sunt încă multe lucruri de făcut, că proiectele importante și de anvergură necesită timp și resurse, că deși ne îndreptăm într-o direcție bună, mai sunt multe lucruri de corectat și de implementat.

Problemele ridicate de cetățeni țin, în linii mari, de zona în care locuiesc dar, adesea, țin de dezvoltarea armonioasă a întregului oraș. Având în vedere că știu exact care sunt așteptările medieșenilor, am început să gândesc, împreună cu echipa mea, proiecte mari, de care are nevoie orașul nostru pentru a se dezvolta, și pe care, acum, le-am prins în agenda politică pe care am prezentat-o în cadrul acestei campanii. Sunt proiecte pentru care am identificat surse de finanțare extrabugetare și care răspund unor probleme și necesități ale comunității. Aș vrea să dau doar câteva exemple: am identificat surse de finanțare pentru rezolvarea problemelor de infrastructură de apă-canal în diverse cartiere ale orașului; pentru îmbunătățirea calității transportului public prin extinderea rețelelor și achiziționarea de autobuze noi; pentru construirea de locuințe ANL; pentru dezvoltarea și modernizarea serviciilor de sănătate și învățământ; pentru îmbunătățirea serviciilor administrației publice; dar și pentru dezvoltarea infrastructurii necesare petrecerii timpului liber sau de agrement. Toate aceste direcții de dezvoltare au fost și sunt susținute de proiecte, măsuri și intervenții concrete și toate înseamnă contribuții la confortul și bunăstarea locuitorilor municipiului Mediaș; sunt căi prin care facilităm transformarea în bine a orașului”, a declarat dl. primar Roman Gheorghe.

Roman Gheorghe candidează pentru un nou mandat de primar al municipiului Mediaș, un mandat menit să continue proiectele începute, să atragă cât mai multe fonduri extrabugetare precum și un mandat bazat, la fel ca și precedentul, pe un dialog constant și deschis cu medieșenii.

„Obiectivul meu, în calitate de primar, în cei peste patru ani, a fost de a consolida o echipă, la nivelul administrației publice, capabilă să atragă cât mai multe fonduri europene și guvernamentale, capabilă să deruleze proiecte importante pentru modernizarea și înfrumusețarea orașului nostru și, implicit, să contribuie la creșterea calității vieții. Consider că am dovedit că sunt primarul care susține performanța și am reușit, împreună cu echipa mea, să rezolv multe din problemele mari ale orașului. Candidez pentru al doilea mandat de primar, deoarece consider că am reușit să pun o bază solidă pentru dezvoltarea orașului nostru și îmi doresc un nou mandat bazat, în continuare, pe un dialog constant cu medieșenii, un dialog care va sta la baza dezvoltării proiectelor noastre comune.

La final de campanie, vreau să mulțumesc medieșenilor, dar și locuitorilor satului aparținător Ighișul Nou, pentru deschiderea și interesul cu care ne-au primit de-a lungul campaniei; le mulțumesc atât pentru aprecierile lor, cât și pentru criticile constructive pe care le-au avut cu privire la activitatea administrației publice. Totodată, mulțumesc echipei liberale și susținătorilor Partidului Național Liberal pentru implicarea în această campanie electorală”. - Roman Gheorghe.

Îndemn de a merge pe data de 27 septembrie la vot

„Îndemnul meu către medieșeni este de a merge, pe data de 27 septembrie, la vot și, dacă consideră că orașul nostru a început să se îndrepte în direcția bună, atunci să susțină echipa de candidați liberali la Consiliile Local și Județean, respectiv, să-l susțină prin votul lor, pentru un nou mandat, pe dl. primar Roman Gheorghe”. - Christine Thellmann

„În toți acești ani, am avut un dialog constant cu medieșenii, am susținut performanța în orice domeniu de activitate și am transformat problemele orașului în proiecte ale administrației locale. Vă propun să continuăm împreună, pentru a face din Mediaș un oraș modern și european. În 27 septembrie, votul dumneavoastră asigură, de fapt, viitorul administrației corecte și eficiente pentru Mediaș“, a declarat Gheorghe Roman, candidatul la funcția de primar al municipiului Mediaș.

    Trimite prin e-mail