joi, 24 septembrie 2020

Publicat la 9/24/2020 08:04:00 a.m. de

Comuna Axente Sever investește în educație

Comuna Axente Sever continuă să investească în educația copiilor. Deși ne aflăm într-o situație complicată, datorită pandemiei, măsurile luate de administrație au făcut ca toate unităţile de învăţământ din comună să fie pregătite să primească elevii la cursuri.

Lucrări în Agârbiciu

Au fost finalizate lucrări de renovare exterioară la grădiniţele din localitatea Axente Sever. Au fost pavate curţile, iar la grădiniţa nr. 479 a fost renovat şi exteriorul clădirii. De asemenea, la ultima şedinţă a Consiliului Local Axente Sever a fost aprobat un proiect de hotărâre pentru finanțarea lucrărilor de renovare la şcoala din Agârbiciu şi la grădiniţa din Agârbiciu, care se află deja în derulare. Lucrările de renovare din Agârbiciu includ pavarea curţii, precum şi instalarea încălzirii centrale şi reparaţii la grupul sanitar la grădiniţa din localitate.

Bani de tablete și laptopuri

Au fost achiziţionate măşti de protecţie de către Primăria comunei Axente Sever, pentru asigurarea necesarului elevilor şi cadrelor didactice, care au fost distribuite chiar în prima zi de şcoală. Cel mai important însă, într-o perioadă în care se pune accent pe învățământul online, primarul Marius Grecu a obţinut o sponsorizare în valoare de 60.000 lei din partea conducerii SNGN Romgaz SA Mediaş, bani care vor fi utilizaţi pentru achiziţia de echipamente IT (tablete, laptopuri, platforme online) şi materiale de protecţie pentru elevi. „Aşadar, instituţiile de învăţământ beneficiază de tot suportul domnului primar şi al administraţiei publice locale pentru ca anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii. Mult succes elevilor și profesorilor în anul școlar 2020-2021!“, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Primăriei Axente Sever.

    Trimite prin e-mail