duminică, 2 august 2020

Publicat la 8/02/2020 10:32:00 a.m. de

Lufthansa reia zborurile spre capitala Bavariei – München – de pe Aeroportul Internaţional Cluj


Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj salută decizia companiei Lufthansa de a relua zborurile sale regulate pe ruta München – Cluj-Napoca – München începând de astăzi, 1 august 2020, după o întrerupere de aproape 20 de săptămâni, determinată de împrejurările răspândirii pandemiei SARS CoV2 (Covid-19), la nivel european.

Aceasta a fost singura perioadă consistentă de întrerupere a zborurilor de altfel, în care operatorul german Lufthansa nu a putut asigura servicii de transport aerian la cele mai înalte standarde, de pe Aeroportul Internaţional Cluj, de la debutul acestei companii în anul 2008.
Zborurile spre destinaţia München, vor fi operate pentru început – luna august – cu o regularitate de 3 frecvenţe/săptămână, urmând ca din luna septembrie, zborurile să fie efectuate zilnic pe această rută extrem de importantă, care în ultimii ani s-a aflat mereu în top 5 destinaţii de succes de pe Aeroportul Cluj.
Orarul zborurilor propuse de către compania aeriană este după cum urmează:

Ruta
Zile de operare
Oră plecare
Oră sosire
AUGUST 2020 – 3 zboruri/săptămână
Cluj-Napoca – München
Marţi, Joi
14:15
15:05
Sâmbătă
13:50
14:40
München – Cluj-Napoca
Marţi, Joi
10:50
13:35
Sâmbătă
10:25
13:10
SEPTEMBRIE 2020 – 7 zboruri / săptămână
Cluj-Napoca – München
Luni, Miercuri, Vineri, Duminică
18:10
19:00

Marţi, Joi, Sâmbătă
14:05
14:55
München – Cluj-Napoca
Luni, Miercuri, Vineri, Duminică
14:45
17:30
Marţi, Joi, Sâmbătă
10:40
13:25
Notă: Pentru mai multe detalii şi rezervări accesaţi www.lufthansa.com
Zborurile vor fi operate pentru compania Lufthansa de către operatorul aerian regional Air Dolomiti, aşa după cum erau efectuate şi anterior debutului pandemiei Covid-19, cu aeronave Embraer E190/195 de 120 de locuri, disponibile atât la clasa Business cât şi la clasa Economy.
De pe Aeroportul München sunt în prezent asigurate numeroase conexiuni către aeroporturi din Europa, America de Nord şi Asia, noi capacităţi de zbor urmând a fi alocate treptat întregii reţele în perioada următoare.
Directorul General Lufthansa Group pentru România şi Republica Moldova, domnul Zlatko Zlatic, a declarat cu această ocazie: „După o pauză de patru luni, suntem foarte mulţumiţi că putem relua zborurile între Cluj-Napoca şi München. Suntem bucuroşi să întâmpinăm din nou pasagerii noştri din România pe zborurile către München, unul dintre principalele noastre hub-uri din Germania.”
Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj a transmis următoarele: „În condiţiile în care efectele pandemiei pe care o trăim au atras scăderi semnificative de trafic şi întreruperi ale celor mai multe zboruri operate de pe Aeroportul Cluj, salut decizia companiei Lufthansa de a relua zborurile sale spre München, de pe principalul aeroport regional din România. 

Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, domnul David Ciceo, a precizat la rândul său: „Reluarea zborurilor Lufthansa a fost îndelung aşteptată de către pasagerii noştri, care prin conexiunea cu hub-ul din München, au posibilitatea de a călători nu doar spre Germania, ci spre mult mai multe destinaţii internaţionale. Aeroportul Cluj va asigura toate condiţiile desfăşurării în deplină siguranţă a acestor zboruri, contribuind în acest fel la continuitatea unui parteneriat de tradiţie cu compania aeriană Lufthansa.

„Având în vedere situația generată de pandemia de Covid-19, rugăm pasagerii ca la sosire în aeroport să respecte toate măsurile de distanțare socială, măsurile sanitare obligatorii de purtare a măștii și toate instrucțiunile personalului aeroportuar.“, se precizează într-un comunicat al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj

    Trimite prin e-mail