joi, 6 august 2020

Publicat la 8/06/2020 09:52:00 a.m. de

Cartiere în transformare


În municipiul de pe Târnava Mare se lucrează în aproape toate cartierele. În ciuda situației cauzate de pandemia de coronavirus, multe firme îşi desfăşoară activitatea normal. Astfel, se toarnă covoare asfaltice, se amenajează trotuare și locuri de parcare noi în cadrul programului de întreținere a drumurilor. De asemenea, sunt în derulare proiecte importante de investiții demarate încă de anul trecut în cartierul Moșnei, în cartierul Vasia, dar și în zona centrală a orașului.


Pe strada Feleac

Zilele trecute au fost reluate lucrările din cadrul programului de întreținere a drumurilor din cartierul Gura-Câmpului. În prezent se lucrează pe strada Feleac, acolo unde echipele de muncitori reabilitează trotuarele, se amenajează locuri de parcare, iar ulterior se va turna covor asfaltic. ,,Deși trecem printr-o perioadă extrem de grea din toate punctele de vedere, continuăm investițiile și nu în ultimul rând programul de întreținere a drumurilor din oraș. Astfel, am reluat de câteva zile lucrările din cartierul Gura-Câmpului, pe strada Feleac. În zonă vom reface trotuarele, vom amenaja parcări și nu în ultimul rând vom turna covor asfaltic. După finalizarea lucrărilor de pe strada Feleac, echipa de lucru se va muta în cartierul Gloria, pe strada Sondorilor“, a arătat primarul Gheorghe Roman.
„Mă bucură faptul că în marea lor majoritate, medieșenii înțeleg că atunci când efectuezi lucrări de anvergură, produci și un real disconfort. De asemenea, mă bucură faptul că oamenii sunt mulțumiți de calitatea lucrărilor, iar pentru acest lucru eu le mulțumesc.“, arată primarul Gheorghe Roman 
Ce s-a făcut până acum

În cadrul programului de întreținere a drumurilor din acest an s-au executat până acum o serie de lucrări. Astfel, s-au turnat covoare asfaltice, inclusiv trotuare cu pavaj vibropresat, pe străzile Fagului și Principele Ștefan Bathory, din cartierul Moșnei, respectiv străzile Sticlei parțial și Școlii din cartierul Vitrometan. Tot covoare asfaltice s-au turnat pe strada Titus Andronic, actuala centură a orașului, dar și pe aleile din incinta Liceului Teoretic „Axente Sever“. Totodată, s-au realizat 1.200 metri pătrați de plombe asfaltice pe diferite străzi din oraș.

În curs de execuție

În prezent un alt șantier deschis este tot în cartierul Gura-Câmpului pe Aleea Sovata. Pe această arteră se fac amenajări de parcări cu pavaj tip grilă, trotuare cu pavaj vibropresat și urmează să se toane covor asfaltic pe aleea blocurilor numerele 3 și 5. De  asemenea, pe strada Borsec se vor amenaja parcări cu pavaj tip grilă, trotare cu pavaj vibropresat, iar pe stradă se va turna covor asfaltic. După finalizarea lucrărilor de pe străzile Sovata, Feleac și Borsec, vor începe lucrările de amenajare parcări cu pavaj tip grilă, trotuare cu pavaj vibropresat și se va turna covor asfaltic pe strada Sondorilor din cartierul Gloria. Tot în programul de întreținere din acest an mai sunt prevăzute plombe asfaltice pe încă 2.300 metri pătrați.

Se lucrează pe Topârceanu

În cartierul Vasia pe străzile Castanilor, Octavian Goga și Toma Ionescu, au fost finalizate lucrările de reabilitare a sistemului rutier, inclusiv trotuarele. În prezent se lucrează pe Strada George Topârceanu, zona din spatele blocurilor și se execută  lucrări la canalizarea pluvială și lucrări de reabilitare a sistemului rutier, inclusiv amenajarea de parcări. Conform conducerii Primăriei Mediaș, dacă nu vor interveni factori independenți de proiect, lucrările din cartierul Vasia se vor încheia până la mijlocul lunii septembrie. ,,În cartierul Vasia am început în urmă cu aproximativ doi ani de zile un amplu program de modernizare. Astfel, am efectuat investiții majore pe străzile Toma Ionescu, Castanilor și Octavian Goga, iar în această perioadă se lucrează destul de intens pe strada George Topîrceanu. Dacă totul decurge normal, apreciez că întreaga investiție se va finaliza în jurul datei de 15 septembrie. Vreau să le mulțumesc tututor medieșenilor pentru sugestiile și recomandările pe care mi le-au făcut și în același timp îmi cer scuze pentru disconfortul pe care l-am creat cu ocazia acestor lucrări“, mai spune primarul Gheorghe Roman.

3 străzi în lucru

Primăria Mediaș are în derulare lucrări de investiții și pe trei străzi importante din zona centrală a orașului. Este vorba despre un proiect care vizează reabilitarea și modernizarea străzilor I.C. Brătianu, Virgil Madgearu și Michael Weiss. Costul acestora se ridică la aproximativ 6,9 milioane de lei, bani care provin în totalitate de la bugetul local al municipiului Mediaș. „Continuăm lucrările pe cele trei străzi din apropierea Primăriei Mediaș, iar aici mă refer la străzile Michael Weiss, I.C. Brătianu și Virgil Madgearu. Și în această zonă efectuăm lucrări extrem de costisitoare și în același timp lucrări care produc un disconfort mare. Lucrările pe care le efectuăm sunt cele de modernizare a rețelelor de apă și acolo unde este cazul, a rețelelor de canalizare menajeră și pluvială. Totodată, intervenim și la sistemul rutier, dar și în ceea ce privește reamenajarea trotuarelor”, mai spune edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.

 

    Trimite prin e-mail