joi, 30 iulie 2020

Publicat la 7/30/2020 08:30:00 a.m. de

Migro.ro! Soluția pentru recuperarea alocațiilor și impozitelor din Germania și Austria


Migro.ro este o companie de consiliere juridică specializată în recuperarea alocațiilor și impozitelor din Germania și Austria. Cu o experiență în domeniu de peste 10 ani, Migro se clasează în topul preferințelor românilor care doresc să apeleze la serviciile recuperărilor taxelor și chestiuni legale ce țin de munca lor în străinătate. Scopul Migro este informarea corespunzătoare și oferirea de opțiuni și soluții inovatoare pentru persoanele care lucrează în străinătate.


O companie în care activează specialiști din diverse domenii, precum economie, marketing, management, informatică, coordonați de către un avocat de origine germană cu experiență vastă în domeniul returnării de taxe și un cumul de cunoștințe legislative complexe din țările țintă.

Pentru a înțelege mai bine cum se desfășoară procesul de recuperare a taxelor și ce implică acesta, i-am adresat câteva întrebări avocatului companiei Migro.ro, d-lui Frank Gantert.

Bună ziua dl. Frank Gantert! În primul rând am dori să ne spuneți de cât timp activați în domeniul avocaturii în România și de ce ați ales să profesați în România având în vedere că aveți naționalitate germană?

Bună ziua! În România profesez ca avocat de peste 8 ani. În acest timp m-am dedicat oferirii sprijinului românilor care au lucrat în străinătate și au drept la beneficii fiscale. Am ales să practic această profesie în România tocmai pentru a-i ajuta pe români să învingă lupta cu sistemele fiscale din Germania și Austria. Pentru a beneficia de rezultatul returnării de taxe, cum sunt de exemplu recuperările de impozite și alocații, este nevoie de o expertiză puternică în domeniu și eforturi susținute. Pe lângă acestea, mai sunt necesare și cunoștințele de dreptul muncii, dreptul asigurărilor sociale și drept fiscal.
Pentru că tocmai ați menționat de aceste drepturi, ne puteți spune care sunt diferențele dintre aceste drepturi între Germania sau Austria și România?
Una dintre diferențe rezidă în faptul că atunci când un român lucrează în Germania, el are dreptul să își recupereze impozitul și alocația, spre deosebire de situația inversă. Impozitul în țări ca Germania și Austria se poate recupera integral până la un anumit prag, dar cei mai mulți dintre români nu ating acest prag. Pe lângă aceasta alocațiile pentru copiii din Germania și Austria sunt mai mari decât în România.
De ce ați ales să lucrați împreună cu Migro.ro și nu ați făcut asta pe cont propriu?
La scurt timp după inițierea mea în profesie în România am identificat nevoia de specialiști români care să mă sprijine în activitatea de recuperare. Ulterior în decursul anilor am tot mărit echipa pentru a putea face față numărului tot mai mare de persoane care doreau să apeleze la serviciile noastre. Astfel, am ajuns în prezent să avem o echipă formată din peste 20 de profesioniști.
Care sunt obiectivele principale pe care le urmăriți în colaborare cu Migro.ro?
Principalul obiectiv este ca un număr cât mai mare de oameni să beneficieze de aceste returnări de taxe și să aducem înapoi în buzunarele acestor oameni suma maximă care poate fi recuperată.
Credeți că toată lumea are șansa să-și primească banii înapoi?
Din experiența noastră de până acum vă pot spune că toate persoanele care au apelat la serviciile noastre și-au recuperat banii. Avem până  în acest moment peste 40.000 de cazuri soluționate, indiferent că este vorba despre impozite sau alocații. Am ajutat multe familii și muncitori să-și primească banii cuveniți.
Cât de mult durează până când banii sunt recuperați și care sunt factorii care contribuie la eficientizarea procesului?
Perioada de recuperare depinde de mai mulți factori. Perioada se poate prelungi dacă nu există documente complete de la angajator pentru că, de cele mai multe ori, angajatorii nu răspund atât de repede solicitării noastre. De asemenea, durata o să fie mai îndelungată dacă colaborarea cu clientul nu este eficientă. Pe parcursul procesului este nevoie de anumite formulare eliberate de instituții din România, fapt care de asemenea poate contribui la încetinirea procesului. Clientul este cel în măsură să solicite completarea acestor formulare la instituțiile aferente, iar dacă nu face acest lucru, termenul de recuperare se prelungește sau în cel mai rău caz, recuperarea poate fi imposibilă.

Ce ne spune un angajator din Germania despre munca românilor pe teritoriul german.
Pentru a vă putea crea o imagine de ansamblu a ceea ce înseamnă Migro.ro, am vorbit despre subiectul românilor care lucrează în Germania cu un fermier care de-a lungul anilor a avut ca angajați muncitori români.
Bună ziua dl. Obermeier! Am aflat că la ferma dumneavoastră de-a lungul timpului ați avut mulți angajați români. Care este impactul pe care muncitorii români îl au asupra afacerii dumneavoastră?
Guten Tag! Primii angajați români i-am avut în anul 2009, iar de atunci au continuat să vină în Germania, și anume la ferma mea. Cu mici excepții, colaborarea cu muncitorii români a fost una bună. Am apreciat la aceștia că sunt harnici, sârguincioși și sunt dispuși să muncească în câmp. Cum munca în această fermă se desfășoară preponderent pe câmp, muncitorii români sunt primii la care apelez atunci când am nevoie de ajutor cu plantarea și recoltare.
De ce credeți că numărul românilor care aleg să lucreze în Germania este în creștere?
Probabil datorită salariului mai mare. Din salariul câștigat aici pot duce o viață mai ușoară și pot oferi familiilor lor un trai decent. Sumele de bani pe care le-ar strange în 3 luni de muncă aici, le-ar strânge în România în jumătate de an sau poate chiar mai mult. Pe lângă aceasta, am încercat și noi, ca angajatori, să le facem șederea mai ușoară, tocmai de aceea am angajat două secretare vorbitoare de limbă română care ne ajută la angajări, organizarea procesului de muncă, dar și în cazul apariției unor eventuale probleme care se pot ivi zilnic. În aceste condiții, și comunicarea cu muncitorii români este mai ușoară pentru că majoritatea nu știu limba germană. Ne-am bucurat să vedem că și anul acesta, când lucrurile nu au fost atât de ușoare din cauza acestui virus, am avut sprijin din partea  românilor. Cu toate acestea am avut o scădere a producției de 30% din cauza restricțiilor impuse de guvern privind cazarea și distanțarea socială.
Vă încurajați angajații români să-și recupereze taxele pe care le plătesc statului german?
Da, îi încurajez să facă acest lucru, indiferent dacă au lucrat pentru o perioadă mai scurtă de timp, mai puțin de câteva luni într-un an. Am avut angajați care m-au întrebat dacă nu o să fie afectată relația noastră de muncă dacă își recuperează aceste drepturi. Răspunsul meu a fost nu. Sunt liberi să facă acest lucru, este dreptul lor și ar trebui să profite de el, în plus că nu implică nicio consecință negativă. La început erau mai sceptici în această privință, dar mă bucur să aflu că din ce în ce mai mulți angajați își cunosc drepturile și încep să le valorifice.
Ați auzit de compania Migro.ro? Dacă da, care este relația cu aceștia?
Am auzit de această companie în principal de la angajații mei. Mulți angajați români au apelat la serviciile lor pentru recuperarea impozitului și alocației. Pe lângă asta, de-a lungul timpului am primit solicitări pentru diverse documente salariale pentru că fie angajații nu le mai găsesc fie nu sunt suficiente pentru a face dovada angajării lor,  iar noi încercăm să le furnizăm documentele așa cum timpul ne permite.

Am vorbit despre experiența avută cu Migro.ro cu unul dintre clienți care a reusit să recupereze taxele, dl. Mihai Preda din Bacău.
Bună ziua dl. Preda! O să începem acest interviu prin a vă întreba de ce ați ales să lucrați în Germania?
Bună ziua! Am ales să lucrez în Germania pentru că aveam nevoie de bani. Am o familie mare, cu 4 copii dintre care 3 sunt minori și unul major, dar toți își continuă studiile. Cheltuielile familie sunt mai mari, iar din banii câștigați în țară nu reușeam să-mi întrețin familia și să acopăr toate aceste cheltuieli. Așa că am decis să plec în Germania la muncă știind că acolo salariul este mai mare.
Care a fost motivul întoarcerii în țară?
În Germania am lucrat în domeniul agriculturii, ca muncitor sezonier, într-o fermă care cultiva căpșuni. Am plecat din țară la începutul anului când a început plantarea și m-am întors după 3 luni când s-a încheiat perioada de recoltare.
Știați că vă puteți recupera banii pe care i-ați plătit statului german?
Prima dată am auzit despre recuperarea taxelor de la colegii mei de muncă. Le-am cerut mai multe informații și am aflat că au apelat la serviciile unei companii de recuperari de taxe. Am fost curios așa că am căutat să aflu mai multe informații despre această companie. Am găsit site-ul Migro.ro, am lăsat un număr de telefon și a doua zi am fost sunat de un operator de la această companie care mi-a oferit toate informațiile de care aveam nevoie și ulterior am decis să colaborez și eu cu ei.
Care a fost atitudinea echipei Migro.ro odată ce i-ați contactat?
Mi-a plăcut că au fost implicați în proces și că mi-au recuperat banii. Am fost nemulțumit că a durat mai mult decât au estimat la început, dar până la urmă banii au fost recuperați. Pe lângă asta, a fost nevoie să sun de două ori pentru că de cele mai multe ori operatorii erau ocupați, dar după ce am insistat, am reușit să vorbesc cu un operator sau dacă nu, mă sunau ei în ziua următoare.
Cum te-a ajutat Migro.ro să-ți recuperezi banii?
Cu Migro.ro mi-am recuperat atât alocația cât și impozitul. M-au ajutat pentru că eu nu știu limba germană aproape deloc și dacă aș fi știut probabil nici atunci nu m-aș fi descurcat să recuperez singur alocația și impozitul. Cu ei a fost cât se poate de simplu. Le-am furnizat doar informațiile de care aveau nevoie. Am apelat la primărie și la finanțe după niște formulare pentru care am așteptat câteva luni și după mi-am primit banii. Prima dată impozitul și apoi alocația.
Cât de mult a durat până când v-au fost recuperați banii?
Nu mai știu exact, aproximativ 4 luni pentru impozit și 8 luni pentru alocație.
Ați fost mulțumit de de serviciile oferite?
Da, chiar am avut o colaborare bună. Nu știam exact la ce să mă aștept, dar a fost ok. Anul ăsta o să colaborez tot cu ei.
Cât au costat serviciile Migro.ro, au fost justificate?
Am plătit 19% comision din sumele recuperate. Nu mi se pare atât de mult, dar nici puțin. E un preț corect. A fost foarte bine că am plătit abia la final după ce aveam banii în cont.

Etapele procesului de recuperare alături de Migro.ro
După ce contactați compania Migro.ro, indiferent că faceți asta online, prin telefon sau personal la oricare din birourile noastre, vă vom oferi toate informațiile de care aveți nevoie privind procesul de recuperare a taxelor, sumele pe care le puteți recupera și durata procesului.
Trebuie să știți că în cazul acestei companii prima consultație este gratuită și în plus nu trebuie să plătiți nimic pentru serviciile lor decât în momentul în care o să vă recuperați banii. După consultație și în cazul acceptului dumneavoastră de a colabora, o să înceapă procesul propriu-zis de recuperare. O să fie nevoie să le puneți la dispoziție anumite documente, să îndepliniți câteva formalități și să solicitați completarea unor documente de la instituții din România cum sunt ANAF și Serviciul Public Comunitar de Evidența Populației. Ulterior ei o să se ocupe de pregătirea documentației, solicitarea documentelor necesare de la angajator dacă este cazul, depunerea cererilor și întocmirea declarației fiscale în locul dumneavoastră. Pe lângă aceasta o să mențină în permanență contactul cu aceste instituții. Procesul se încheie atunci când se primesc deciziile finale de instituțiile competente, sume sunt comisionate și banii sunt virați în contul clientului.
Dacă sunteți interesat de serviciile Migro.ro puteți accesa site-ul lor online https://migro.ro/. Pe această pagină găsiți un calculator cu ajutorul căruia vă puteți estima sumele de recuperat în funcție de perioada lucrată și țara în care ați lucrat. Pe lângă asta puteți accesa și blogul lor pentru a vedea știri actualizate despre munca în Germania și Austria.

    Trimite prin e-mail