luni, 1 iunie 2020

Publicat la 6/01/2020 09:06:00 a.m. de

Coloravirus la Teatrul Gong!


Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă astăzi „Coloravirus”, un program online cu momente de teatru, muzică, lecturi, dar şi ateliere de creaţie, de gătit şi de magie. Pagina de Facebook a teatrului va fi transformată, astfel, într-o scenă virtuală pentru a sărbători Ziua Copilului.


Pe tot parcursul zilei de 1 iunie, cei mici se vor putea bucura de întâlniri ce promovează schimbul de idei şi emoţia descoperirii. 
„Vom aduce culoarea şi bucuria acestei zile în casele tuturor spectatorilor noştri, cu ajutorul internetului. Înlocuim coronavirus cu coloravirus pentru mai mult entuziasm, mai multă prietenie şi mai multă organizare în jurul nostru. Teatrul e despre viaţă, iar puterea noastră stă în culorile pe care le putem crea în jurul nostru”, anunţă Adrian Tibu, managerul teatrului.
„Gagaga şi alţii ca el”, de la ora 11

Prima zi oficială de vară marchează şi primul spectacol de teatru în aer liber, în acest an, la Sibiu. Luni, 1 iunie, de la ora 11.00, copiii sunt invitaţi să urmărească aventurile gâscanului Gagaga. Spectacolul transmis din curtea interioară a teatrului va fi prezentat fără public, dar accesibil tuturor online.
„Gagaga şi alţii ca el” este un spectacol educaţional, ce reuneşte mai multe povestiri inspirate din literatura universală, în care cei mici descoperă că fi ecare acţiune are şi o reacţiune cu consecinţe pe măsură. Muzical şi exaltant, spectacolul creat de actriţa Raluca Răduca a fost creat pentru audienţe restrânse, fiind uşor de adaptat în orice spaţiu. Evenimentul are o durată de aproximativ 35 de minute şi este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Ateliere creative

Totodată, Diana Ribana revine la sediul teatrului pentru o transmisiune în direct, ce îşi propune să îi provoace pe cei mici să construiască o mini-grădină. Participanţii vor avea nevoie de două coli de carton A4, o cutiuţă de plastic, pământ pentru flori, seminţe de flori sau plante, carioci sau creioane colorate, o riglă, o foarfecă şi câteva accesorii de decorat (floricele, paiete sau nasturi). Atelierul „1 iunie în grădină” va fi transmis de la ora 17.00 şi este recomandat copiilor cu vârsta între 6 şi 10 ani. Pe lângă atelierul live, cei mici vor putea urmări în premieră alte trei ateliere înregistrate, ca o serie de activităţi recreative şi educative. Primul atelier înregistrat va fi difuzat de la ora 09,30 şi este prezentat de Claudia Benchea, care ne va învăţa cum să construim un zmeu năzdrăvan şi jucăuş, din hârtie colorată. Seria atelierelor continuă de la ora 13,00, cu două reţete uşor de pregătit sub coordonarea Iuliei Cojocaru, iar de la ora 18,00, cei mici se vor întâlni cu Rilă şi Aurilă pentru a-şi construi un teatru de păpuşi în miniatură, după „modelul cutiei italiene”.

Cadouri muzicale

Ada Milea este unul din invitaţii speciali ai teatrului, cu un cadou muzical ce va fi postat online ca mesaj de la mulţi ani pentru toţi copiii. Un alt cadou muzical este prezentat de Charlie Fălămaş, acesta pregătind un fragment din „Hermann visează”, cel mai nou spectacol produs de Teatrul pentru Copii şi Tineret din Sibiu. De asemenea, actorii teatrului au pregătit câteva surprize animate. Magie Christianis, unul dintre cei mai îndrăgiţi magicieni români, îi va iniţia pe cei mici în misterele magiei printr-un episod în care îşi va explica unul din trucurile folosite la scenă. Materialul va fi disponibil în dimineaţa zilei de 1 iunie, de la ora 10.00. Ziua de 1 iunie se va încheia cu multă energie pozitivă transmisă de actriţa Nicoleta Lefter şi Alina, într-un performance video cu titlul „Poţiuni de alungat virusul” programat pentru ora 19.00.

    Trimite prin e-mail