miercuri, 27 mai 2020

Publicat la 5/27/2020 03:06:00 p.m. de

Sună dacă ești agresat/agresată acasă!


Prefectura Sibiu anunță servicii noi pentru victimele violenţei domestice. Locuinţe protejate, consiliere psihologică, orientare şi consiliere pentru reintegrare socio-profesională.


Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse implementează, de mai bine de 2 luni, proiectul POCU „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”, prin care sunt create servicii noi  şi gratuite destinate victimelor violenţei domestice din toate judeţele.
„Prin Proiectul POCU „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”, implementat de către ANES, începând cu 4 martie 2020, sunt create servicii noi  şi gratuite destinate victimelor violenţei domestice din toate judeţele:
42 de locuinţe protejate pentru victimele violenţei domestice care necesită separarea de agresor şi sprijin pentru tranziţia la o viaţă independentă;
42 de grupuri de suport care furnizează consiliere psihologică prin intermediul unor programe specifice de asistenţă psihologică  şi de dezvoltare personală pentru victimele violenţei domestice în scopul de a le asigura sprijinul necesar pentru depăşirea situaţiei de criză în care se află;
42 de cabinete de consiliere vocaţională prin care beneficiarele sunt sprijinite şi orientate, astfel încât să identifice care sunt opţiunile personale cele mai potrivite pentru formare profesională şi identificarea unui loc de muncă.
Sună, transmite un e-mail ACUM la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţul tău pentru a afla cum poţi să beneficiezi, de unul sau mai multe dintre următoarele servicii:
GĂZDUIRE pe o perioadă de până la 1 an în cadrul unei LOCUINŢE PROTEJATE.
CONSILIERE PSIHOLOGICĂ, respectiv, programe specifice de asistenţă psihologică şi de dezvoltare personală în scopul de a te ajuta să depăşeşti situaţia de criză.
CONSILIERE PENTRU ORIENTARE VOCAŢIONALĂ, FORMARE PROFESIONALĂ ŞI INSERŢIE SOCIALĂ ŞI PROFESIONALĂ, prin dezvoltarea de competenţe în vederea creşterii  oportunităţilor de ocupare a forţei de muncă.

De asemenea, la nivelul #ANES funcţionează linia telefonică gratuită destinată victimelor violenţei domestice 0800.500.333, disponibilă încă din anul 2015, cu acoperire naţională 24h/24h, 7 zile/7 zile. Mai multe informaţii pe: https://anes.gov.ro/informatii-utile-pentru-victime/
DGASPC SIBIU: adresă: Sibiu, Str. Mitropoliei nr. 2, cod poştal 550179, tel: 0269-232.066, e-mail: office@dasib.ro , site: www.dasib.ro“, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Sibiu.

    Trimite prin e-mail