miercuri, 27 mai 2020

Publicat la 5/27/2020 03:26:00 p.m. de

Willy Schuster a plecat dintre noi. Dumnezeu să îl odihnească!


Cunoscut drept gospodarul de la Bio Moșna, alpinist, activist de mediu și voluntar în diverse acțiuni sociale, Vilhelm Schuster a plecat la ceruri. Diagnosticat cu cancer la colon a fost operat luna trecută la Spitalul din Tg. Mureș, fără succes însă.


„Dragilor! Tati, azi, 27.05.2020, la ora 10:30, a mers acasă! La doar 53 de ani, însă a câștigat lupta cea bună a credinței!
A murit asa cum a trait: Iubit si iubind! Inconjurat de familia lui!
In ultimele zile ne spunea cu orice ocazie cat de mult ne iubeste. Toata noaptea mi-a spus de cateva ori: "Te iubesc asa de mult!"
"Astazi e sarbatoare in cer" au fost ultimele lui cuvinte!
Bine ai ajuns Acasa Tati! Ne vedem in cativa ani“, este mesajul postat, în urmă cu 2 ore, de fiul său cel mare, Josh Schuster.

Născut la Oradea, Vilhelm Schuster s-a făcut remarcat după 1999, când s-a întors din Germania, împreună cu medieșeanca Lavinia Schuster, pentru a-și întemeia o mică gospodărie în Moșna. A învățat agricultură bio în Elveția și America și și-au propus să încerce cultivarea legumelor în regim ecologic lângă Mediaș. În paralel au achiziționat și câteva animale, pentru propriul consum. S-au adaptat atât de bine noii vieți încât micuța ferma s-a transformat repede în ceea ce numim astăzi Bio Ferma de la Moșna, una renumită în țară.
Vilhelm a devenit chiar portavocea agriculturii de tip ecologic, participând la numeroase întâlniri la Ministerul Agriculturii și chiar la proteste europene pe această temă.

    Trimite prin e-mail