vineri, 15 mai 2020

Publicat la 5/15/2020 08:38:00 a.m. de

Muzeul ASTRA, o victorie a normalităţii


Muzeul ASTRA din Sibiu revine la programul normal de vizitare, 8:00-20:00, începând de astăzi, 15 mai.


La redeschidere ar putea fi  prezent şi premierul Ludovic Orban, potrivit unor surse. „Redeschiderea Muzeului ASTRA marchează pentru fiecare dintre noi faptul că, treptat, vom intra într-o etapă firească a lucrurilor, cu menţiunea că viaţa noastră trebuie în continuare să se adapteze prezentului”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, care şi-a confirmat participarea la eveniment.

Măsuri de siguranţă

Pentru siguranţa angajaţilor şi a turiştilor, au fost montate panouri din plexiglas în zonele de casierii, la cele trei intrări în Muzeul ASTRA, distanţiere autocolante în zona de casierii şi la intrări, au fost amenajate 6 puncte cu dezinfectant în zonele din apropierea casierilor şi a toaletelor, au fost montate panouri informative cu normele sanitare şi de distanţare socială recomandate de INSP şi au fost realizate materiale video informative despre cum se poate efectua în siguranţă o vizită la Muzeul ASTRA.

„Am ţinut cont de reglementările în vigoare impuse de Ministerul Sănătăţii şi INSP. De asemenea, am avut şi avem în vedere şi răspunsurile primite într-un chestionar online lansat de Muzeul ASTRA pentru vizitatori, cu privire la perioada de după starea de urgenţă. Vine o perioadă în care adaptabilitatea trebuie să stea în conştiinţa fiecărui om. Trebuie respectate 100% toate recomandările venite din partea specialiştilor şi să avem multă grijă!”, a declarat Ciprian Anghel Ştefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Posesorii de abonamente de acces vor beneficia de o prelungire a valabilităţii acestora cu perioada echivalentă celei în care instituţia a fost închisă.

    Trimite prin e-mail