joi, 7 mai 2020

Publicat la 5/07/2020 02:26:00 p.m. de

Conducere nouă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu


Pr. Conf. univ. dr. Daniel Buda este noul decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, iar Pr. Conf. univ. dr. Constantin Necula va ocupa funcţia de prodecan pentru următorii patru ani, potrivit basilica.ro 
Foto: Facultatea de Teologie din Sibiu
Ședința ordinară a Senatului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu pentru validarea decanilor declarați reușiți în urma concursurilor s-a desfăşurat la finalul lunii martie.

Pr. Daniel Buda

Este conferenţiar în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, specializat în Istoria Bisericii. Din 2005 este doctor în teologie.
De asemenea, clericul a ocupat mai multe funcţii în cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor: consultant ştiinţific, secretar executiv, membru al Secretariatului permanent al Comisiei pentru Credinţă şi Constituţie şi coordonator al Departamentului de relaţii bisericeşti şi ecumenice.



Părintele Constantin Necula

Părintele Constantin Necula este doctor în Teologie din 2005 și conferenţiar universitar din anul 2007.
Este autor de cărți de predici, de studii și articole de specialitate, dar și de cărți pentru copii și tineret.
A participat la numeroase conferințe în țară și în străinătate, precum și la emisiuni de radio și de televiziune.
În 2017, Părintele Necula a primit din Partea Patriarhului Daniel Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur” ca recunoaștere a meritelor în educația ortodoxă a tinerilor.

Facultatea de Teologie din Sibiu

Facultatea de Teologie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu este cea mai veche instituţie de acest fel din ţară.
Înfiinţată în 1786, ca Şcoală Teologică şi reorganizată în 1811 sub conducerea lui Gheorghe Lazăr, funcţionează neîntrerupt până astăzi. În perioada 1948 – 1990, sub numele de Institut Teologic de Grad Universitar, a fost una dintre cele două şcoli teologice ortodoxe de rang universitar din România care au pregătit pe slujitorii Bisericii Ortodoxe.
Din 1991 este parte componentă a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.



    Trimite prin e-mail