marți, 5 mai 2020

Publicat la 5/05/2020 10:38:00 a.m. de

ATENȚIE, părinți! S-au anunțat datele de înscriere a copiilor la grădiniță și în clasa pregătitoare!


Calendarul de înscriere în grădinițe 2020 a fost publicat de Ministerul Educației, luni seară. Înscrierile încep pe 8 iunie, iar reînscrierile pe 25 mai, potrivit unui anunț sumar publicat de instituție pe pagina de Facebook.


De remarcat că Ministerul Educației nu a precizat nimic, în acest anunț, cu privire la obligativitatea grupei mari de grădiniță, care trebuie să funcționeze din toamnă, potrivit legii în vigoare.

Când pot fi reînscriși copiii la grădiniță?

Înscrierile la grădiniță 2020 debutează cu reînscrierea copiilor care urmează deja învățământul preșcolar. Părinții copiilor care acum sunt grupa mică sau grupa mijlocie îi pot reînscrie pe cei mici la grădiniță, pentru a urma grupa următoare, în perioada 25 mai – 5 iunie.

În ce perioadă au loc înscrierile la grădiniță?

Înscrierea în grădiniță a copiilor care nu au mai urmat până acum învățământul preșcolar se va desfășura în 3 etape. Etapa I de înscriere la grădiniță 2020 are loc în perioada 8 iunie – 3 iulie, Etapa a II-a de înscrieri se desfășoară între 20 iulie – 10 august, iar etapa a III-a se numește “Corecturi” și este programată în intervalul 11 – 31 august.

Ministerul Educației nu a precizat nimic cu privire la procedura concretă a înscrierilor, ci s-a limitat la a comunica datele de mai sus. Amintim că înscrierile la grădiniță, precum și cele la clasa pregătitoare au fost sistate, după ce guvernul a decis ca toate școlile și grădinițele din România să rămână închise de pe 11 martie 2020 pentru tot acest an școlar, în contextul pandemiei COVID-19.

Înscrierile la clasa pregătitoare şi la grădiniţă vor fi realizate online anul acesta.

Evaluarea pentru clasa pregătitoare nu se va mai desfășura în condițiile de până acum, cu o examinare psihosomatică a capacităților copilului.

Va fi suficient ca părinții să dea o declarație pe proprie răspundere, iar grădinița pe care au frecventat-o copiii va trimite fișa de evaluare psihosomatică, a explicat, duminică seara ministrul educației, Monica Anisie.

    Trimite prin e-mail