marți, 5 mai 2020

Publicat la 5/05/2020 09:08:00 a.m. de

Autorități în alertă. Cazuri pozitive la Mediaș


La mai bine de o lună și jumătate de la instituirea stării de urgență, autoritățile au anunțat primele cazuri de persoane confirmate la Mediaș, în urma testării SARS CoV-2.


În prima fază a fost confirmată pozitiv o persoană de la Centrul de îngrijire „Sfântul Mihail Mărturisitorul” din Mediaș, internată joi la spital cu o criză renală. Conform procedurilor, a început testarea tuturor celor din centru. Fiind vorba despre o instituție cu risc ridicat, angajații au fost carantinați încă de la instituirea stării de urgență, iar beneficiarii centrului n-au mai primit vizite. În plus, întreg personalul a mai trecut printr-o procedură de testare, spre finalul lunii trecute, testele fiind negative. „În acest caz a fost demarată o anchetă epidemiologică, iar Direcția de Sănătate Publică a dispus testarea întregului personal angajat, dar și a tuturor rezidenților centrului de îngrijire a persoanelor vârstnice”, a precizat Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

La Eco-Sal

Un al doilea caz anunțat de autorități a fost confirmat pozitiv duminică. Conform anchetei epidemiologice, acesta a intrat în contact cu o persoană infectată și este angajat al SC Eco-Sal SA. „În ceea ce privește situația din cadrul unei societăți de salubritate de pe raza județului Sibiu, conform informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în data de 03.05.2020 a fost confirmată pozitiv în urma testării SARS CoV-2 o persoană angajată a acestei societăți, persoană ce este asimptomatică“, arată Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În județ

Conform Buletin de presă al Instituției Prefectului Sibiu de ieri, „în județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent (n.r. - 4.05.2020) au fost efectuate un număr de 2439 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 368 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 349 adulți și 19 copii) și 1231 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 131 de persoane, iar 20 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

    Trimite prin e-mail