joi, 2 aprilie 2020

Publicat la 4/02/2020 12:11:00 p.m. de Anonim

Ședință online


Ședința ordinară din luna martie a deliberativului local a avut loc pentru prima dată online. Aleșii locali au votat proiectele de hotărâre de acasă, prin intermediul unei platforme securizate. Printre cele mai importante proiecte s-au numărat aprobarea proiectelor și a indicatorilor tehnico-economici pentru investiții precum reabilitarea străzii Gheorghe Pop de Băsești, reabilitarea și modernizarea școlii din Ighișu Nou și amenajarea unui loc de joacă pe strada Baia de Nisip.


Alex PÎNTEA

24 de proiecte de hotărâre au fost înscrise pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Mediaș desfășurată luni după-amiază. 

Măsuri sociale

Unul dintre proiecte s-a referit la repartizarea unor locuințe pentru tineri construite prin ANL în regim de închiriere, un altul a vizat aprobarea listei  cu  persoanele căsătorite care formează familii cu domiciliul în  Mediaş şi satul aparţinător Ighişu Nou, care au împlinit sau vor împlini 50 de ani de căsătorie  în cursul anului 2020, iar un alt proiect de hotărâre a vizat aprobarea listei de priorități pentru anul 2020, în vederea repartizării  locuințelor sociale din fondul locativ al municipiului  Mediaş. Aleșii au avut în mape și un proiect de hotărâre privind soluţionarea cererilor de acordare a subvenţiei de la bugetul local, în temeiul Legii numărul 34/1998, pentru asociaţiile şi fundaţiile române cu personalitate juridică, care înfiinţează unităţi de asistenţă socială, pentru anul 2020.

Obiective de investiții

În cadrul ședinței de luni, a fost discutat un proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului la faza documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare strada Gheorghe Pop de Băsești”. Alte obiective de investiții aprobate au fost „Centrul Comunitar Medico-Social (Corp R Aviație)”, proiectul de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale Ighișu Nou, dar și amenajarea unui loc de joacă pe strada Baia de Nisip.

Centru comunitar și facilități fiscale

Consilierii locali au dezbătut și un proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului la faza studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici, inclusiv descrierea sumară pentru obiectivul de investiții „Centru Social Comunitar de Agrement și Sport inclusiv amenajări exterioare”. Totodată, s-a votat un proiect similar pentru obiectivul de investiții „Locuințe sociale colective, inclusiv utilități și amenajări exterioare”, un proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare străzi municipiul Mediaș - strada Valea Adâncă inclusiv pod peste Valea Moșnei”, dar și proiectul de hotărâre privind acordarea de facilităţi fiscale pentru anul 2020, Parcului Industrial Automecanica.
    Trimite prin e-mail