joi, 2 aprilie 2020

Publicat la 4/02/2020 12:12:00 p.m. de Anonim

Un oraș pentru un spital!


Medieșenii sunt invitați să sprijine Spitalul Mediaș în lupta cu noul coronavirus.


Alex PÎNTEA

„Un oraș pentru un spital” este titlul unei campanii care a demarat vineri și are drept scop sprijinirea Spitalului Municipal Mediaș în lupta cu noul coronavirus. Campania a fost inițiată de către Asociația Micăsasa Connect și este susținută de Fundația Comunitară Sibiu. Donațiile care vor fi făcute vor ajunge la spital sub forma unor echipamente și consumabile necesare în lupta împotriva COVID-19.

Echipamente necesare

Societatea civilă se implică în bătălia cu noul coronavirus. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a dat startul campaniei „Un oraș pentru un spital”. Aceasta își propune să vină în sprijinul Spitalului Municipal Mediaș, prin donarea de echipamente extrem de necesare. Ele vor fi cumpărate din donațiile făcute de participanții la campanie. „După unele discuții purtate cu reprezentanții spitalului, s-au stabilit care sunt nevoile prioritare în acest moment, pentru a preveni, detecta și răspunde pandemiei de COVID-19. Personalul medical este cel mai expus la virus și necesită echipamente de protecție printre care se numără combinezoane, mănuși sterile, măști, ochelari de protecție, viziere sau dezinfectanți. De asemenea, sunt necesare echipamentele medicale strict obligatorii pentru un pacient critic, care are nevoie de asistare respiratory și a funcțiilor, printre care se numără aparate de ventilație mecanică sau monitor funcții vitale”, spun inițiatorii campaniei. 

Cum se poate dona?

Persoanele care doresc să se implice în această campanie pot dona în conturile Fundației Comunitare Sibiu. Este vorba despre contul deschis în lei, RO72RNCB0227130116020001, deschis la BCR Sibiu, cu mențiunea „Mediaș”, respectiv contul deschis în euro, RO18RNCB0227130116020003, cod SWIFT: RNCBROBU, deschis la BCR Sibiu. De asemenea, pe pagina de internet a campaniei,  se pot face donații direct cu ajutorul cardului prin Mobilpay. „Donează pentru Spitalul Municipal Mediaș! În contextul apariției și răspândirii Covid-19, spitalele sunt în prima linie a luptei împotrivavirusului. Împreună ne unim forțele și sprijinim Spitalul Municipal Mediaș, prin donații și sponsorizări, pentru achiziția echipamentelor absolute necesare pentru această perioadă. Medicii sunt masca noastră de oxigen”, transmit organizatorii campaniei umanitare.
    Trimite prin e-mail